Dragoste

#casatorie #motive casatorie #motive gesite casatorie

Casatoria, o idee buna? Motive gresite pentru care ai putea ajunge la altar

Te-ai bucurat enorm atunci cand partenerul ti-a propus sa-ti unesti destinele cu el. Nu ai stat pe ganduri si ai spus DA imediat, influentata fiind de magia momentului. Acum, cand gandesti totul la "rece", iti dai seama ca formati o relatie de prea putin timp, ca nici nu v-ati mutat inca impreuna si ca poate nu va casatoriti din dragoste, ci din cateva ratiuni... total gresite!

Esti insarcinata

Decizia de a te casatori doar din cauza unei sarcini neplanificate este gresita, intrucat lipseste temelia care ar trebui sa stea la baza acestei institutii: dragostea, respectul, compatibilitatea.

... sau vrei un copil

Ceasul tau biologic ticaie si nu da deloc inapoi, ceea ce te face sa te gandesti din ce in ce mai serios la o sarcina. Si, cum nu vrei sa ai un copil "din flori" sau nelegitim, pui presiune pe partener sa va casatoriti si sa va intemeiati o familie.

Toti prietenii tai sunt casatoriti

Te-ai saturat sa tot auzi cum toti prietenii tai se pregatesc de casatorie si parca ai "pofta" sa te apuci si tu de organizat o nunta. Asa ca nu stai pe ganduri si incepi sa folosesti diverse tertipuri pentru a-i transmite partenerului tau ca este timpul sa ia o decizie si sa-ti puna un inel pe deget.

Te ameninta cu despartirea

Te poti regasi si in postura de a fi "fortata" sa-ti pui parafa pe actul de casatorie, in momentul in care te trezesti ca partenerul te santajeaza cu despartirea. Este dornic sa formeze o familie, iar indoielile tale constante par sa-l fi adus la capatul rabdarii. Acum, ai sabia deasupra capului si, ori spui DA si mergi la altar cu el, ori te vei regasi in postura de a o lua de la capat... cu altcineva. S-ar putea totusi ca a doua varianta sa fie mai buna pentru tine, daca ai indoieli serioase in privinta viitorului relatiei voastre.

Vrei stabilitate financiara

Ai inceput sa nu te mai descurci pe propriile "picioare" si te gandesti ca o eventuala casatorie te-ar salva din colapsul financiar in care te-ai afundat. Cu alte cuvinte, te gandesti sa te casatoresti... pentru bani si stabilitate financiara. Adu-ti aminte ca banii nu-ti aduc fericire, ci doar o intretin, in cel mai bun caz, atunci cand deja te bucuri de ea in relatia ta.

Te preseaza familia

Familia se poate dovedi un impuls puternic pentru a face pasul spre casatorie, dar si o decizie gresita pe baza careia relatia ta s-ar putea deteriora. Nu te casatori pe fondul presiunii celor din jur. Asigura-te ca decizia va apartine in totalitate si ca la baza ei stau dragostea si respectul reciproc.

Sursa foto: siol.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului