Dragoste

#relatie prietenie #relatie #prietenie #cuplu #dragoste #sentimente

Cand prietenia se transforma in dragoste. Afla ce sa faci ca sa reziste relatia!

Ii impartasesti cele mai intime secrete, mergeti peste tot impreuna si va simtiti excelent unul in prezenta celuilalat. De aceea, este foarte usor sa se aprinda flacara iubirii, iar prietenia sa se transforme intr-o poveste frumoasa de dragoste. Ca sa fie una cu final fericit, iata ce este de facut:

Trebuie sa fii sigur/a de sentimentele tale

Cand iti petreci foarte mult timp in compania cuiva, imparatsindu-va si bune, si rele, este inevitabil sa nu existe momente in care sa vezi in persoana respectiva un potential partener. Insa ai grija sa nu fie doar un instinct de moment.

De aceea, inainte de a-i marturisi celuilalt ceea ce simti pentru el, trebuie sa fii sigur ca sentimentele sunt unele puternice si ca intr-adevar esti pregatit sa treci de la o relatie de prietenie la una de amor.

Tineti totul, o vreme, doar pentru voi

Dupa ce ati decis sa formati un cuplu, este bine sa o luati incet, ca sa va obisnuiti cu noua postura. De aceea, este bine sa nu va anuntati toti prietenii si familia, din prima zi de relatie.

Acordati-va intai voua un timp in care sa va bucurati de relatie, sa vedeti daca intr-adevar sunteti compatibili, daca este ceea ce va doreati, ca abia dupa aceea sa impartasiti si cu ceilalti bucuria voastra.

Nu te baza pe faptul ca nimic nu te mai poate surprinde la el/ea, pentru ca va cunoasteti atat de bine. Intr-o relatie de iubire, se poate purta cu totul altfel. De aceea este mai bine sa pastrati un timp secretul, sa vedeti daca intr-adevar sunteti compatibili

Nu uitati sa comunicati

Faptul ca ati fost foarte buni prieteni inseamna, cu siguranta, ca aveti multe pasiuni comune si ca impartasiti aceleasi idealuri. Insa, acest lucru nu este o garantie ca relatia de iubire va merge de la sine, pentru ca are baze solide de prietenie.

Se poate intampla ca, odata ce ati devenit intimi, sa uitati sa mai comunicati ca inainte si sa va indepartati unul de celalalt. Este foarte important sa vorbiti la fel de liber despre voi si sa va spuneti intodeauna pasurile. Este foarte important sa ii spui celui de langa tine ceea ce te deranjeaza in comportamentul lui.

Este posibil sa incepi sa vezi defecte in noul partener pe care in vremea prieteniei nu le observai sau care poate nu te deranjau. Trebuie sa fii pregatit ca sa treci cu bine peste toate aceste incercari.

Nu uita de gesturile romantice si de micile cadouri, care sunt sarea si piperul oricarei relatii.

Sursa foto: magicalthunder.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare