Dragoste

#tradare #relatie de cuplu #iertare #iertare partener

Cand iti ierti partenerul dupa tradare?

Nu oricine poate trece peste tradare, mai ales peste ideea ca partenerul de cuplu a inselat. Fie ca este vorba de o tratare emotionala, fie una pur fizica, infidelitatea este traumatizanta pentru toti indragostitii. Exista si situatii in care partenerul de viata ar putea sa primeasca o a doua sansa, daca viitorul in doi mai are sens.


Regreta pasul gresit


In mod cert, orice partener prins in fapt iti va spune regreta pasul gresit, insa analizeaza cu atentie daca ii pare rau pentru ce a facut sau il doare ca minciuna a avut picioare scurte. Daca intr-adevar partenerul isi asuma fapta comisa, ai putea sa iei in calcul varianta in care ii oferi o a doua sansa. Pana sa iei o astfel de decizie ar fi bine sa astepti, sa analizezi situatia si sa vezi care sunt reactiile partenerului in perioada de asteptare.

In mod cert vei observa anumite schimbari, care vor fi decisive pentru verdictul tau. Nu te grabi sa spui DA sau NU si ia-ti suficient timp pentru a lua o hotarare, analizand situatia cat mai coerent.


A recunoscut totul


Daca partenerul vine si iti pune sincer si deschis ca a avut o aventura, dar ca regreta amarnic si ca acest lucru il macina intrinsec, ai putea lua in calcul varianta de a-i mai acorda o sansa. Discutati despre motivele infidelitatii, faceti o incursiune in timp si hotarati impreuna daca "ranile" legaturii voastre mai pot fi sau nu vindecate.


Te-a inselat intr-un moment de slabiciune


Te-a inselat intr-o perioada in care erati despartiti, erati la distanta sau era sub influenta alcoolului? In mod cert aceste lucruri nu reprezinta o scuza si nici nu te vor face pe tine sa te simti mai bine, insa trebuie sa stii ca oamenii fac miscari nu tocmai inteligente in momentul in care trec prin perioade dificile.


Este dispus sa faca orice pentru a fi iertat


Te cauta neincetat, iti ofera cadouri, refuza sa plece din fata usii tale si iti trimite mesaje peste mesaje? Invita-ti partenerul la o discutie sincera, deschisa, in care sa puneti toate cartile pe masa si in care sa renuntati la secretele care va pot afecta relatia. Cere-i sinceritate si ofera-i acelasi lucru in schimb. Daca este dispus sa faca orice pentru tine, pentru voi, pentru relatia voastra, cu certitutine regreta ce a facut si merita o sansa pentru a demonstra ca poate fi un om si un partener mai bun.


S-a intamplat o singura data


Tradarea repetata nu poate fi iertata, insa daca s-a intamplat o singura data, chiar in urma cu mult timp, ai putea incerca sa salvezi aceasta relatie. Daca il/o iubesti, daca te iubeste si te-a inselat, poate, la inceputul relatiei, cand lucrurile nici macar nu erau sigure intre voi, ai putea sa iei in calcul varianta unei impacari.


Vrei sa lupti pentru bunastarea familiei


Sunteti casatoriti si aveti impreuna un copil? Poate ca partenerul tau nu merita o a doua sansa, insa copilul tau si familia voastra, da. Lasa-l pe el sa astepte raspunsul tau, iar apoi initiaza o discutie cat mai sincera, in care ii spui ca aceasta decizie este luata clar in avantajul familiei si ca ar fi bine ca el sa demonstreze ca merita aceasta oportunitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului