Dragoste

#dragoste #cuplu #relatii # barbatul alpha

Barbatul Alpha in relatia de cuplu

Barbatul Alpha este un tip carismatic, puternic, pe langa care nimeni nu trece indiferent. Pe cat de interesant este ca personalitate, pe atat de problematica poate fi o relatie amoroasa cu un astfel de barbat.

Cine este barbatul Alpha

Barbatul Alpha este un tip cu standarde inalte in oricare dintre ariile existentiale, fie in profesie, fie in viata personala. Un astfel de barbat este puternic, dominator, foarte increzator in el insusi, curajos, competitiv, gata oricand sa ia atitudine. Adesea un om de succes, barbatul Alpha isi urmareste prada in dragoste intr-un mod la fel de tenace precum actioneaza in afaceri. Se poate ca acesta sa fie profund atras de femeile care nu ii cedeaza, deoarece nu apreciaza victoriile facile.

Cum asculta barbatul Alpha

Un barbat Alpha asculta femeia pentru a-si da seama ce se intampla cu ea. In timp ce ei ii ofera atentia necesara, barbatul Alpha nu se lasa influentat de emotiile femeii, pastrandu-si obiectivitatea. Un barbat obisnuit se poate simti frustrat si deprimat cand femeia nu este pregatita sa faca sex. Un barbat Alpha, in loc sa confunde anxietatea femeii cu a lui proprie, stie cum sa o linisteasca si sa amane momentul pana cand aceasta va veni singura la el pentru sex.

In schimb, intr-o relatie de lunga durata, un barbat Alpha este putin dispus sa-si asculte partenera. El este adesea ocupat cu afacerile, iar sotia trebuie sa se descurce singura. In plus, barbatul Alpha considera ca oricum el are dreptate si este pierdere de timp sa auda ce vrea sa-i zica sotia.

Barbatul Alpha este un lider

Un barbat Alpha stie ce vrea si nu renunta niciodata la planul sau. In acelasi timp, el aduna informatii, analizeaza si intelege nevoile femeii pe care vrea sa o atraga. In acest fel, barbatul Alpha asculta si indruma, in asa fel incat partenera sa faca pana la urma ceea ce el isi doreste.

Barbatul Alpha este un aventurier

Barbatii Alpha obisnuiesc sa aiba multe partenere ocazionale si sa se casatoreasca tarziu sau deloc. Ei sunt foarte priceputi in cucerirea femeilor, insa adesea incapabili sa le pastreze. In tinerete, barbatii Alpha sunt acei tipi care reusesc la fiecare petrecere sa se afiseze cu o noua partenera sau sa plece cu o alta femeie.

Un lucru pe care nu il au acesti barbati este inteligenta emotionala si gasirea unui motiv suficient de puternic pentru relatie de lunga durata. Cand are o relatie serioasa, barbatul Alpha poate fi agresiv si intimidant, preferand sa comande in cuplu decat sa ia o decizie de comun acord.

Sotia si copiii nu stiu multe lucruri despre barbatul cu care stau sub acelasi acoperis. Un sot Alpha este capabil sa aiba mai multe amante simultan si sa ia decizii financiare fara sa anunte pe nimeni.

Pentru ca mariajul unui barbat Alpha sa reuseasca, acesta trebuie sa fie dispus sa invete din greseli, asa cum face in plan profesional si sa acorde vietii amoroase o importanta la fel de mare ca jobului. Odata ce acest efort este facut, trasaturile negative se estompeaza.

Unii dintre barbatii Alpha raman celibatari toata viata si pot avea amante tinere chiar si la batranete.

Foto: postmasculine.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare