Dragoste

#dragoste #relatii #atractie #prietenie barbati femei

Barbatii si femeile nu pot fi prieteni din cauza atractiei

Barbatii si femeile pot invata multe dintr-o relatie de prietenie cu sexul opus, inclusiv modul in care gandeste acesta. Insa studii recente arata ca intre barbati si femei nu este posibila o prietenie adevarata din cauza atractiei.

Prietenie sau tentatie erotica?

Studii recente au dezvaluit ca prietenia cu o persoana de sex opus este influentata de atractia sexuala, indiferent ca acea persoana este casatorita sau singura. Aceleasi studii spun ca femeile sunt totusi mai inclinate sa considere prietenia cu un barbat ca o relatie pur platonica. Reprezentantele sexului frumos incep sa-si doreasca mai mult de la amicul lor numai in momentul in care propria lor relatie amoroasa lasa de dorit.

In schimb, barbatii care au luat parte la studiu, indiferent ca erau singuri sau aveau pe cineva, s-au aratat mai dispusi sa mearga la o intalnire romantica cu prietena lor. Tot barbatii sunt cei care cred ca amica lor este atasata sentimental de ei.

Acelasi studiu a aratat ca femeile singure sau intr-o relatie sunt la fel de atrase de prietenii lor barbati precum acestia de ele. Totusi, s-a constatat ca femeile sunt mai putin interesate de o eventuala relatie cu amicul lor barbat atunci cand el are deja o iubita sau sotie.

Avantajele unei prietenii intre barbati si femei

Desi atractia sexuala si presupunerile gresite pot fi riscate pentru o relatie de prietenie intre sexe, barbatii si femeile sunt de acord ca exista si avantaje. O relatie de prietenie cu sexul opus te poate ajuta sa primesti un sfat bun, te face sa te simti mai increzator in fortele proprii si sa dobandesti o alta perspectiva asupra unei situatii.

Un alt avantaj al prietenie poate fi o relatie amoroasa in sine. Exista cupluri care s-au format intre un barbat si o femeie care erau initial prieteni. Studiile arata ca astfel de cupluri au mai mari sanse de a avea o casnicie de lunga durata deoarece cei doi parteneri se cunosc foarte bine, iar nivelul de incredere este mai ridicat.

Dezavantajele unei prietenii intre barbati si femei

Principalul dezavantaj al unei prietenii cu celalalt sex il reprezinta dezamagirile si suferinta. In unele relatii de prietenie intre un barbat si o femeie pot exista intentii ascunse, fie de apropiere de celalalt pentru a-l seduce in final, fie pentru a-i afla punctele slabe. O prietenie intre un barbat si o femeie este o relatie care starneste entuziasm si ofera anumite satisfactii, insa odata ce ratiunea este inlocuita de sentimente, pana la indragostire mai este doar un pas.

Riscul de a te indragosti de prietenul tau care nu-ti impartaseste sentimentele este principala problema a unei astfel de relatii. Pentru a evita dezamagirile, limbajul verbal si nonverbal, precum si actiunile trebuie sa fie intotdeauna fara echivoc, astfel incat sa nu poata exista presupuneri sau false sperante.

Odata ce o femeie se implica intr-o relatie amoroasa cu cineva, iubitul ei nu va intelege de ce ea mai vrea sa aiba prieteni barbati si isi va dori, probabil, sa-i fie chiar el cel mai bun prieten. Acelasi lucru se poate intampla si in cazul femeilor, care nu sunt incantate ca sotul sau iubitul lor sa aiba prietene femei, privite ca niste potentiale rivale.

Foto: thecontemplativeearth.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare