Dragoste

#relatie de cuplu #atingeri #atingeri cuplu # mangaieri

Atingerile, o metoda eficienta pentru consolidarea relatiei de cuplu

O simpla atingere a partenerului are efecte benefice asupra ambelor persoane, arata noi studii, avantajele fiind comparabile cu cele obtinute in urma sexului sau ciocolatei.
 

Atingerea, un gest simplu si benefic pentru cuplu


Atingerile tandre te fac sa te simti mai legata de persoana iubita si imbunatatesc relatia de cuplu. Atingerile afectuoase cresc nivelul de oxitocina, un hormon responsabil pentru atasament.

Se stie deja cat de placut este sa ai parte de tandrete intr-o relatie. Acum, insa, studii recente facute la Universitatea California-Los Angeles arata ca si persoana care ofera aceste atingeri are de castigat.

Potrivit unui studiu al universitatii, s-a constatat ca atunci cand femeile isi mangaie partenerul de cuplu, in creierul femeilor se activeaza aceeasi zona care raspunde de obicei stimuli precum sexul, ciocolata si bani. De aceea, specialistii recomanda femeilor sa fie afectuoase cu partenerii lor, in special in momentele in care acestia au o zi proasta. Pe langa beneficiul psihologic avut de catre barbati, si femeile au de castigat in urma unui simplu gest pe care il fac.

Conform unui alt studiu american, relatat de New York Times, cuplurile care se ating mai mult prezinta un nivel mai ridicat de satisfactie in ceea ce priveste relatia lor. "Atingerea este o nevoie umana de baza. Este primul limbaj pe care il invatam si ramane pe tot parcursul vietii cea mai bogata forma de expresie" afirma Dacher Keltner, profesor de psihologie la Universitatea California.
 

Cum sa te bucuri de mai multe atingeri in cuplu


Cuplurile din viata carora lipsesc atingerile sau sunt reduse la minim sunt sfatuite de catre specialisti sa invete din nou cum sa faca acest gest simplu, cu efecte atat de puternice asupra unei relatii. Partenerii pot incepe sa se tina de mana nu doar la plimbare, dar si cand se uita la televizor.

Cand un partener sta jos, celalalt poate profita pentru a-i face un masaj al capului, gatului si umerilor. La plecare si la sosire, o imbratisare poate face minuni daca devine un obicei.

Specialistii atrag atentia ca sunt importante atat atingerile care au legatura cu sexul, cat si cele non sexuale, ambele avand propriul lor rol de jucat in comunicarea nonverbala dintre parteneri.

O alta forma de atingere afectuoasa este cea a masajului. Beneficiile masajului [[//sanatate.acasa.ro/naturist-8/beneficiile-masajului-10852.html]] sunt numeroase, de la reducerea stresului la infrumusetarea pielii sau stimularea circulatiei sangelui. Potrivit unui studiu realizat de Touch Research Institute din Miami a aratat ca un masaj pe care-l faci persoanei iubite poate inlatura durerile si depresia, intarind in acelasi timp relatia de cuplu.

Masajul in cuplu constituie una dintre modalitatile de conectare la corpul partenerului. Masajul in cuplu iti permite sa descoperi punctele in care s-a acumulat tensiune si sa-ti ajuti persoana iubita sa se elibereze de stres.

Apoi, masajul in cuplu poate juca un rol stimulator in viata sexuala, fie ca preludiu, fie ca recompensa pentru placerea oferita. Descopera 5 masaje erotice pentru o noapte de dragoste [[//sanatate.acasa.ro/sex-cuplu-5/5-masaje-erotice-perfecte-pentru-o-noapte-de-dragoste-1018.html]]

Sursa foto: myspace.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare