Dragoste

#cuplu #fericire # armonie in cuplu #fericire femeie

Armonia in cuplu depinde de fericirea femeii

Casatoria poate fi ca un razboi, cu lungi perioade de pace, urmate de momente aprige, adevarate furtuni conjugale. Totusi, cativa cercetatori americani se lauda ca au gasit solutia fericirii in cuplu. Oamenii de stiinta sunt de parere ca este mai important pentru sotie sa se calmeze dupa o disputa aprinsa decat pentru sot.

Cercetarea specialistilor de la Universitatea California, Berkeley, publicata recent in revista de specialitate "Emotion", a descoperit ca abilitatea sotiei de a-si reveni dupa o cearta este mult mai importanta decat cea a partenerului ei, in ceea ce priveste satisfactia maritala pe termen lung, scrie publicatia britanica Huffington Post.

In timp ce ambii parteneri sunt capabili sa se calmeze in timpul sau imediat dupa ce a avut loc un conflict, impactul emotional asupra sotului are o legatura prea mica sau chiar inexistenta cu succesul respectivei relatii pe o perioada mai mare de timp.

Lian Bloch, profesor asistent la Pacific Graduate School of Psychology din Palo Alto, California, autorul principal al studiului, a analizat mai mult de 80 de cupluri, ale caror interactiuni au fost filmate imediat dupa dispute. Astfel, ea si colegii sai au descoperit ca acele cupluri, in care sotia s-a calmat mai repede dupa o cearta, erau mai fericite, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.

"Emotiile, precum starea de furie si de dispret, pot fi destul de amenintatoare pentru cupluri. Insa studiul nostru sugereaza ca, daca ambii parteneri, in special sotiile, sunt capabili sa isi regaseasca calmul, mariajul lor va continua sa prospere", a declarat Lian Bloch.

In analiza lor, cercetatorii au luat in considerare limbajul corpului, expresiile faciale, tonul vocii pe care cei doi l-au folosit, precum si subiectele de discutie abordate dupa cearta care a avut loc.

Cuplurile incluse in acest studiu au facut parte dintr-un grup mai mare de persoane din zona San Francisco, 156 de perechi, ale caror mariaje au fost studiate, inca din 1989, de catre psihologul Robert Levenson.

Sursa foto: relationshipmatters.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare