Dragoste

#relatie de cuplu #comunicare in cuplu #armonie cuplu

Armonia in cuplu: 7 semne ale unei relatii sanatoase

Armonia in cuplu este scopul indragostitilor din lumea intreaga, insa nu intotdeauna un deziderat usor de atins. Asa cum exista semne clare ca legatura amoroasa nu functioneaza corect, poti sa recunosti si acele calitati ale unei relatii sanatoase, cu mari sanse de a rezista probei timpului.

Un cuplu in care partenerii sunt compatibili si pregatiti pentru o viata impreuna detine cateva ingrediente-cheie, cu rol catalizator pentru orice relatie sanatoasa. Afla care sunt principalele semne care asigura armonia unei legaturi romantice de durata.

1 Rezolvarea conflictelor

O prima caracteristica de baza a relatiei solide dintre un barbat si o femeie este stabilirea unei metode unice de rezolvare a conflictelor. Pentru fiecare cuplu, aceasta solutie este diferita, insa exista si este utilizata atunci cand intervine o situatie dificila. In caz contrar, ascunderea problemelor "sub covor" devine o amenintare reala la adresa continuitatii relatiei. In cazul in care ati gasit metoda voastra proprie de stingere a conflictului, relatia voastra este cu siguranta una sanatoasa.

2 Respectarea intimitatii

Respectarea intimitatii reciproce este un alt semn al relatiilor sanatoase, mai ales dupa cateva luni de la inceputul legaturii de dragoste. Verificarile obsesive ale mesajelor de pe telefon sau e-mail nu fac decat sa deterioreze increderea mutuala, pana in punctul in care gelozia naste monstri.

3 Dreptul la propria opinie

Doi parteneri care isi acorda reciproc dreptul la propria opinie au cele mai mari sanse de a rezista impreuna de-a lungul timpului, indiferent de provocari. Un barbat sau o femeie careia i se impune un anumit punct de vedere se va simti abuzat si controlat, adica nefericit in raport cu celalalt. Daca nu iti judeci jumatatea pentru actele sale si gaseste modalitati pline de tact prin care sa ii transmiti ceea ce crezi, ai descoperit elixirul tineretii relatiei voastre.

4 Comunicarea fara retineri

Poti sa ii comunici partenerului tau orice, fara sa te astepti ca el sa iti citeasca gandurile? Aceasta este una dintre cele mai importante calitati ale unei relatii sanatoase. Veti ramane impreuna cata vreme veti avea confortul psihic de a va comunica gandurile, fara sa va temeti de judecata celuilalt.

5 Grija fata de celalalt

Te poti baza pe partenerul tau, indiferent de obstacolele pe care le intalnesti zi de zi? Atunci te bucuri de o relatie sanatoasa, care se bazeaza pe sentimentul de siguranta in cuplu. Aveti grija unul de celalalt si va aparati imaginea reciproc in fata lumii intregi? Atunci nesiguranta si indoielile sunt doi termeni straini pentru voi.

6 Afectiunea spontana

Simti nevoia sa iti imbratisezi partenerul din senin? El te surprinde cu gesturi tandre, chiar daca va aflati la o reuniune cu prietenii? Atunci va bucurati din plin de afectiunea spontana, un element necesar cuplurilor echilibrate si armonioase. Persoanele care nu au nicio retinere in a-si arata sentimentele pentru celalalt in orice circumstante sunt implicate 100% in relatie de dragoste pe care o traiesc.

7 Spatiul personal

Va oferiti reciproc spatiu personal si il respectati in mod natural, fara sa vi se impuna acest lucru? Inseamna ca intelegeti cu intelepciune nevoia fiecarui individ de fi el insusi, un semn cert al unei relatii sanatoase dintre indivizi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului