Dragoste

#infidelitate #relatie #cuplu #familie #casatorie #cearta #amanta #amant

9 motive pentru care EL te-ar insela

A trecut de mult ora la care sotul tau ajungea de obicei acasa. Stai cu ochii pe ceas si astepti sa intre pe usa. Ti-a spus ca este la o sedinta importanta, iar tu l-ai crezut. Cu fiecare minut de intarziere incoltesc si banuielile. Oare este acum cu altcineva? Inainte de a trage concluzii, incearca sa afli daca partenerul tau ar avea motive sa te insele. Iata cateva dintre cele mai frecvente motive pentru care barbatii "calca stramb".

 

 

1. I s-a ivit ocazia

Din pacate, exista barbati care pur si simplu nu lasa sa le scape nicio oportunitate de a ajunge in pat cu o femeie, mai ales daca aceasta arata mult mai bine decat sotia sau partenera sa. Asadar, unul din motivele pentru care barbatii insala este pentru ca pur si simplu era prea tentant si la indemana pentru a spune "nu". Cu alte cuvinte, daca ea s-a oferit, el de ce sa spuna nu?

2. Ii "mangaie" orgoliul

De obicei, barbatii sunt cei care fac primele miscari pentru a incepe o conversatie/legatura/relatie cu o femeie. Cand insa rolurile se schimba, acestia se simt flatati si pornesc, bineinteles, in cautarea acestui “joc” incitant, dar periculos, atunci cand te afli deja intr-o relatie cu altcineva.

3. Sunteti distanti

Atunci cand intr-un cuplu se instaleaza distanta, partenerii incearca sa-si gaseasca un refugiu. Din pacate, acest lucru duce si la infidelitati, punctul decisiv care pune capat unei relatii. Poate ati descoperit ca nu aveti atat de multe lucruri in comun asa cum ati crezut, nu reusiti sa comunicati, va certati din orice sau nici macar nu va mai acordati atentie.

4. Va certati tot timpul

Cine ar putea sa stea langa o persoana care il cicaleste tot timpul? Cand mai intervine orgoliul si nevoia de a se simti respectat, acest cocktail periculos duce la infidelitate . Barbatii nu au atat de multa rabdare sa despice firul in patru asa cum procedeaza femeile, iar pentru acestia linistea caminului este esentiala.

5. Nu te mai iubeste

Cateodata continuam sa ne agatam de o relatie, chiar daca confortul propriu a inlocuit de mult iubirea. Totusi, aceasta lipsa a afectiunii duce la nevoiapartenerului tau de a gasi o persoana compatibila, careia ii poate spune orice si alaturi de care se poate simti apropiat.

6. Viata voastra sexuala a intrat intr-un impas

Chiar daca ai o relatie stabila alaturi de sotul sau prietenul tau, asta nu inseamna ca trebuie sa iei ca pe un lucru normal faptul ca viata voastra sexuala a intrat intr-un impas. Mai mult, el insista sa incercati si lucruri noi, dar tu nu prea te arati deschisa la astfel de provocari . Daca pentru tine viata sexuala nu este atat de importanta, este posibil ca partenerul sa simta exact opusul. Pentru ca nu reuseste sa aiba o viata sexuala activa, va incerca sa caute “intelegere” in alta parte.

7. Vrea sa se razbune
L-ai inselat si nici macar nu a avut rabdare sa iti asculte explicatiile. Raspunsul cu aceeasi moneda pare solutia ideala pentru a scapa de ranile pe care i le-ai provocat.

8. Sa vada daca poate sa scape fara sa afli

Infidelitatea aduce, pentru unii barbati, si o multime de provocari. De exemplu, faptul ca trebuie sa se foloseasca de anumite tertipuri pentru a nu fi prins, adrenalina lucrului interzis, toate acestea il fac sa se simta din nou un “vanator” in cautarea “pradei”. In plus, un astfel de barbat stie ca atata timp cat partenera nu este la curent cu infidelitatile sale, nu are cum sa pericliteze in vreun fel relatia de cuplu.

9. Pentru ca i-ai permis si in trecut

Te-a inselat – l-ai iertat. De acum incolo exista doua drumuri: ori si-a invatat lectia, si-a dat seama cat de mult insemni pentru el si a revenit pe calea cea dreapta, ori dimpotriva, a vazut ca tu il vei ierta, asa ca poate sa continue linistit cu aceste mici escapade. In definitiv, tu il vei prinde din nou in ipostaze compromitatoare, el se va intoarce in genunchi la tine, iti va repeta de mii de ori ca nu se mai intampla si totusi, va continua sa se comporte ca si pana atunci.

Citeste si: 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare