Dragoste

#relatie #cuplu #partener #comunicare #sex #incredere

8 ingrediente vitale pentru o relatie de durata (I)

O relatie se intretine, ti-ar spune cei mai in varsta, trecuti prin experiente de viata. Iubirea este ingredientul principal pentru a face o relatie sa dureze, insa acesteia i se adauga altele, fara de care dragostea nu ar putea rezista. Iata care sunt principalele lucruri de care trebuie sa tii cont, daca vrei sa ai o viata de cuplu implinta.

 

1 Respect

Mai devreme sau mai tarziu, problema respectului va apararea in cuplu, daca unul dintre parteneri simte ca nu este tratat pe picior de egalitate. Poate ca la inceput, coplesit fiind de prea multa iubire, nici macar nu iti vei pune problema respectului. In timp insa, cand lucrurile se vor mai aseza, vei incepe sa observi cum se contureaza, de fapt, relatia voastra.

Chiar daca pentru o perioada iti vei spune ca poti trece cu vederea anumite lucruri care te deranjeaza si care tin de atitudinea partenerului fata de tine, mai devreme sau mai tarziu, toate acestea vor iesi la suprafata si iti vei cere drepturile.

Respectul este vital intr-o relatie, pentru ca ar trebui ca in cadrul acesteia sa te simti apreciat, egalul partenerului tau, locul unde esti pus pe primul plan si unde esti tratat cu egalitate.

 

2 Viata sexuala activa

Marea greseala a cuplurilor este faptul ca, dupa o anumita perioada, pun viata sexuala pe planul doi. Nu pentru ca ar face asta constient, insa lucrurile care intervin pe parcurs ii determina sa tot amane o partida de sex, diferite lucruri prin care iti pot condimenta viata sexuala, mai mult timp doar pentru ei doi etc.

Sexul nu inseamna doar activitatea fizica propriu-zisa; este un moment deosebit de intim prin care iti poti intari legatura pe care o ai cu persoana iubita.

Copiii, jobul, grijile au, totusi, dupa un anumit timp, prioritate. Multe cupluri s-au despartit din cauza unei vieti sexuale nesatisfacatoare sau pentru ca au incercat sa gaseasca acest aspect important in altcineva. Incearca sa iti condimentezi viata sexuala si sa ii acorzi atentie partenerului. Nu o lua ca pe o obligatie, pentru ca o viata sexuala satisfacatoare te va face sa te simti o persoana implinita.

 

3 Comunicare

Daca decizi sa tii pentru tine lucrurile care te nemultumesc, daca nu esti dispus sa iti expui sincer parerile sau sa discuti orice problema pe care o ai, atunci acesta va fi doar inceputul unei relatii nu tocmai sanatoase. Toate aceste mici detalii, chiar daca vor parea nesemnificative, se vor strange in tine pana cand te vei trezi, la un moment dat, ca nu esti atat de fericit cu partenerul precum credeai sau cum obisnuia sa fie pe vremuri.

Este mai connfortabil sa taci si sa nu te mai obosesti sa gasesti solutii, dar comunicarea sincera te poate scuti de foarte multe neplaceri, In plus, cu fiecare hop pe care reusesti sa il depasesti alaturi de partener, te vei apropia si mai mult de acesta, iar relatia voastra va deveni din ce in ce mai puternica.

 

4 Incredere

Cum crezi ca ar arata viata ta de cuplu, daca tu ti-ai teroriza partenerul cu tot felul de intrebari si banuieli nefondate? Cum te-ai simti tu, sa traiesti in permanenta in nesiguranta si frica de a fi inselat? Neincrederea este o cale sigura spre degradarea unei relatii, aceasta fiind doar o chestiune de timp pana cand lucrurile se vor subrezi.

Daca nu ai motive intemeiate, iar nesiguranta ta nu are un temei, demn de luat in calcul, incearca sa intelegi ca trebuie sa ai incredere in partenerul tau. La urma urmei, acesta este persoana care te cunoaste cel mai bine si cu care ai ales sa iti imparti atat viata, cat si cele mai intime aspecte ale acesteia, fie ca este vorba de aspiratiile tale, temeri, idealuri , sex etc. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului