Dragoste

# declaratie dragoste #te iubesc #iubire #sentimente

7 moduri in care poti spune "Te iubesc" fara sa folosesti cuvinte

Femeile reusesc sa isi exteriorizeze mult mai usor sentimentele decat o fac barbatii. Dar asta nu inseamna ca cei din urma nu au si ei trairile lor. A spune "te iubesc”" e uneori mai greu decat ti-ai putea imagina. Insa de multe ori spunem asta prin gesturi.

Cu alte cuvinte, vorbim prin ceea ce facem. Iata care sunt gesturile menite sa exprime dragostea fara cuvinte:

Te saruta cu pasiune

In relatiile aflate la inceput, un sarut puternic este un lucru firesc. In cele care s-au consolidat deja, sarutul pasional devine ocazional. Adica, ceva de genul o data pe an. Daca se intampla mult mai des de atat, ia acest gest ca pe o declaratie de dragoste.

Te scoate in oras cu prietenii sai

Nici pentru un barbat si nici pentru o femeie nu este usor sa vina insotit/a la intalnirea cu prietenii de partenerul de viata. Asta daca nu vorbim despre un cuplu cu state vechi si cu prieteni „de familie” deja. Atunci cand relatia se afla inca in momentele ei de inceput, sa te ia la reuniunea cu gasca e mai mult decat a-ti spune „te iubesc”. Este dovada incontestabila ca te vede ca pe intregul sau de care nu se poate lipsi.

Zambeste dupa un sarut

Te saruta tandru, cu ochii inchisi, iar la final zambeste privindu-te in ochi. Ce declaratie mai frumoasa de iubire decat aceasta? Cuvintele nici nu isi mai au rostul in asemenea situatii. E cea mai directa marturie ca este dispus/a sa faca orice pentru tine.

Te asculta

Atunci cand va intalniti sau cand ajungi acasa si tu incepi sa ii povestesti despre problemele tale de zi cu zi nu iti intoarce spatele, ci te asculta cu atentie. Poate nu rezonati de asa natura incat sa iti si inteleaga necazurile, trairile, dar faptul ca isi deschide inima si isi pleaca urechea la ceea ce ai de spus este inca un mod de a-ti spune ca te iubeste.

Te tine de mana

Ar putea parea banal, dar tinutul de mana in public, practic o afirmare a relatiei in fata tuturor, este un gest mic pentru o marturisire cat se poate de mare. Si daca din cand in cand iti mai si strange puternic palma pentru a-si face simtita prezenta, dar si pentru a te face sa te simti protejat/a, iata o noua declaratie de dragoste fara cuvinte.

Te rasfata

Sa te rasfete nu inseamna doar sa stati in pat imbratisati fara sa faceti dragoste. Rasfatul este atunci cand iti cedeaza telecomanda, desi se uita la un meci sau la un film important, inseamna sa spele vasele fara sa i-o ceri sau, in cazul barbatilor, sa se ofere sa vina cu tine la cumparaturi.

Se adapteaza la nevoile tale

E bolnav si trebuie sa tina un regim alimentar strict? Atunci mananca si ea acea mancare „cu gust de spital”. Tine dieta si mananca numai morcovi si salate? Se conformeaza si el si nu ii plimba prin fata o farfurie cu un humburger apetisant. Cam asta inseamna dragostea si cam asa se poate exprima ea prin fapte si nu prin vorbe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare