Dragoste

#intentare divort #final relatie # proces divort #relatie #divort

6 lucruri pe care sa le iei in considerare inainte de a intenta un divort

Atunci cand o casnicie nu mai functioneaza, cea mai des intalnita rezolvare pare a fi aceea a divortului. Insa decizia unui divort este una critica si ale carei consecinte pot fi resimtite pentru o lunga perioada de timp.

In cazul in care te gandesti la divort, dar nu esti inca convins ca acesta reprezinta cea mai buna varianta pentru tine, incearca sa iti raspunzi la cateva intrebari esentiale. Iata o lista de sase lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare inainte sa intentezi un divort.

1. Este casnicia ta intr-adevar pe sfarsite?

Chiar daca in acest moment par sa existe destul de multe probleme in casnicia ta, gandeste-te bine daca sentimentele de dragoste si afectiune mai exista sau nu. Inainte de a intenta un divort este important sa fii sigur de sentimentele pe care le ai pentru a nu realiza, atunci cand va fi prea tarziu, ca este posibil sa fi facut o greseala.

2. Amenintarile pe care le faci sunt doar in van?

Problemele atrag dupa sine frustrari si furie, iar in acele momente multi oameni au tendinta de a recurge la anumite tactici pentru a obtine ceea ce isi doresc. Inclusiv amenintarea cu divortul se incadreaza in aceasta categorie, iar acest lucru nu este unul benefic.

3. Care este adevarata ta motivatie pentru divort?

Daca prin ideea unui divort consideri ca vei primi mai multa atentie de la partener si lucrurile se vor schimba in bine, inseamna ca motivele tale pentru divort sunt total gresite. Nu uita ca divortul doar va amplifica conflictele dintre voi doi, in loc sa le rezolve, si va conduce catre destramarea familiei voastre.

4. Decizia pe care o iei este una emotionala?

Decizia de a divorta nu trebuie luata in mijlocul unei dispute cu partenerul de viata deoarece emotiile puternice iti pot afecta modul in care iei deciziile. In acele momente, din cauza furiei si a supararii, nu iti vei aminti de toate perioadele frumoase din casnicia voastra. Iar alegerea divortului se va dovedi a fi o varianta gresita si luata in graba.

5. Te-ai gandit la consecintele negative ale divortului?

Alegerea de a divorta pare o decizie buna pe moment cand, din cauza anumitor probleme si situatii neplacute, pare ca te va ajuta sa rezolvi totul si sa fii in sfarsit fericit. Totusi, nu uita faptul ca divortul nu are consecinte doar asupra ta si a partenerului de viata, ci si asupra oamenilor dragi din jurul vostru. Iar daca aveti si copii, trebuie sa te gandesti cu atat mai mult la acest aspect.

6. Cum vei actiona dupa divort?

Atitudinea pe care alegi sa o ai va determina nu doar tipul de divort pe care il vei avea, ci si modul de viata si calitatea acesteia de dupa divort. Trebuie sa te gandesti cu atentie daca vrei sa fii o persoana puternica, sa iti asumi responsabilitatea si sa renunti la resentimente sau daca vrei sa iti continui viata in calitate de victima, cu furie si sentimente negative.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare