Dragoste

#relatie #casatorie #partener #fericire #cuplu

6 lucruri care ti se intampla cand esti fericit intr-o relatie

Fericirea intr-o relatie presupune mici compromisuri. O spun cuplurile cu state vechi, ai caror parteneri recunosc ca au fost nevoiti din cand in cand “sa lase de la ei” pentru bine relatiei. Gelozia, reprosurile, asteptarile prea mari sunt inevitabile, insa e important cum le gestionezi pentru ca situatia sa ramana sub control.

Iata cam cum decurg lucrurile intr-o relatie fericita si la ce trebuie sa renunti daca vrei intelegere si respect:

1. Niciodata “care pe care”

Jocurile de genul “care pe care” nu au ce cauta intr-o relatie. In cuplurile cu adevarat fericite niciunul dintre parteneri nu incearca sa isi dovedeasca suprematia. Trebuie sa spui “nu” tentatiilor de a-ti afirma superioritatea. Astfel de atitudini duc usor, usor spre destramarea relatiei. Armonia este una dintre caracteristicile principale ale cuplurilor fericite.

2. Lucrurile enervante sunt tolerate

Intr-o relatie perfecta, nu iei foc atunci cand partenerul lasa colacul vasului de toaleta ridicat sau cand mesteca ceva mai zgomotos. Sunt lucruri atat de banale incat e si pacat sa nu treci peste ele. Micile scapari ale fiecaruia nu trebuie taxate constant, fiindca altfel certurile devin inevitabile. Potrivit Reader's Digest, cuplurile fericite sunt acelea care lasa aceste lucruri marunte sa se strecoare in viata lor, accepta lucrurile pe care nu le pot schimba la partener si nu se plang de ele.

3. Gelozia e pentru altii

Se spune ca numai cine nu iubeste nu e gelos. Afirmatia are o samanta de adevar si la urma urmei nu e nimic rau in a fi gelos. Important este cum iti stapanesti acest sentiment. In cuplurile fericite exista un echilibru, iar acesta se datoreaza respectului reciproc care ii determina pe parteneri sa renunte la actele de gelozie.

4. Nu te astepti sa-ti citeasca gandurile

Multe dintre discutiile care apar intr-un cuplu vin tocmai de la faptul ca unul dintre parteneri se asteapta ca cel de langa el sa intuiasca ceea ce-si doreste. Ei bine, acest lucru e posibil sa se intample sau nu. In relatiile de lunga durata, se presupune ca partenerii se cunosc suficient de bine incat fiecare sa stie cum gandeste celalalt, ce vrea, ce ii place. E gresit insa sa crezi ca cel de langa tine iti poate citi gandurile. Cuplurile cu adevarat fericite sunt cele in care partenerii sunt capabili sa isi explice unul altuia nevoile, sa puna intrebari clare si sa astepte raspunsuri.

5. Fiecare face cat si ce poate

“Eu am facut mai mult.” “Ba eu!” Astfel de discutii nu au ce cauta intr-o relatie care se vrea perfecta. Cuplurile fericite nu ajung la astfel de reprosuri pentru ca partenerii lucreaza in echipa. Au un scop comun si fiecare face tot ce poate pentru indeplinirea lui si pentru a-si face viata cat mai buna unul celuilalt.

6. Nu exista secrete

Potrivit Women’s Health, cuplurile fericite nu au secrete. Relatia lor se bazeaza pe incredere si confidentialitate. Partenerii sunt deschisi unul fata de celalalt, exista un grad mare de transparenta, bazat in special pe loialitate. Intimitatea adevarata nu are, asadar, secrete.

Foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare