Dragoste

#comunicare #discutii #incurajare #mod de abordare #tonul vocii

5 sfaturi prin care sa il faci sa te asculte activ

Te-ai saturat sa ii tot explici, iar el sa te asculte pasiv, de parca nu ar fi prezent la conversatie? Cateodata, nici nu iti vine sa crezi cat de grea si anevoioasa este comunicarea cu iubitul tau si ai impresia ca el te ignora intentionat. Tu ii spui ceva, el raspunde afirmativ, insa in clipa in care a iesit din casa, a si uitat ceea ce tocmai i-ai repetat cu un minut mai devreme. Pentru a-ti imbunatati relatia si comunicarea cu partenerul, iata cinci sfaturi prin care il faci sa te inteleaga si sa te asculte activ.

1 Abordeaza-l cand nu este ocupat

Este firesc sa te preocupe vacanta ce se apropie, petrecerea din weekend sau intalnirea cu parintii ce va avea loc maine. Discuta cu el aceste aspecte, insa asteapta sa fie numai ochi si urechi la tine. Nu te va asculta cu adevarat daca il surprinzi cu aceasta discutie in timpul serialului sau preferat ori atunci cand incearca sa cucereasca un nou imperiu in mediul virtual.

2 Ai grija sa nu il intrerupi

Niciodata sa nu ii ceri sa se opreasca din ceea ce face pentru a te asculta pe tine. Iti vei consuma timpul si cuvintele degeaba, caci mintea lui este concentrata la ceea ce facea inainte. Lasa-l sa termine sarcina in care s-a angrenat si abia apoi il poti provoca la o discutie intre patru ochi.

3 Foloseste un ton al vocii bland

Nu tipa la partenerul tau, din niciun motiv. Chiar daca ti se pare ca o merita cateodata, un ton ridicat nu va face decat sa inrautateasca situatia. Resentimente sau frustrari din trecut vor iesi la suprafata si discutia va degenera intr-o cearta in toata regula, indepartandu-se de la obiectul discutiei pe care doreai de fapt sa o porti cu partenerul tau.

4 Zambeste-i

Discuta cu el aspectele placute la inceputul conversatiei si fa-l sa zambeasca atunci cand vrei il faci atent. Un subiect placut de conversatie ii va capta atentia cu siguranta si ii va mentine interesul ridicat pe parcursul discutiei, inclusiv atunci cand atingi subiectele importante sau incomode.

5 Incurajeaza-l sa puna intrebari

Nu ezita ca la sfarsitul discutiei voastre sa ii lamuresti neclaritatile posibile. Intreaba-l daca doreste sa ii raspunzi la vreo intrebare. Detaliaza-i daca este nevoie, asigura-te ca a inteles pe deplin ceea ce tu l-ai rugat si intreaba-l daca are vreo sugestie in acest sens.

In felul acesta, el va aprecia efortul pe care il depui, dar si faptul ca il consulti si tii cont de parerea lui.

Sursa foto: citibank.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului