Dragoste

#parteneri #locuinta #venituri #mutat #compromisuri #treburi casnice

5 sfaturi inainte de a te muta cu iubitul

Crezi ca esti pregatita sa te muti impreuna cu iubitul tau? Acest pas te va pune in situatia de a trebui sa te obisnuiesti cu micile tabieturi, de a-ti testa abilitatile de compromis si de a invata sa imparti atributii cu altcineva. Iata cateva reguli pe care trebuie sa le discuti cu partenerul tau inainte de a face pasul decisiv.

1 Stabiliti atributiile fiecaruia

Este important sa stabiliti de la inceput cum va impartiti treburile casnice pentru a evita nemultumirile viitoare: cine va gati, cine va spala, cine va arunca gunoiul. Nu trebuie sa iti sacrifici tot timpul facand treburi casnice, doar pentru ca ai ales sa stai impreuna cu iubitul tau. Stabiliti ce atributii are fiecare si incercati sa le respectati.

2 Discutati situatia finaciara

Este important sa dicutati despre bugetul comun. Chiar daca salariul tau nu este egal cu al partenerului tau, in momentul in care decideti sa va mutati impreuna, trebuie sa fiti cat se poate de onesti din acest punct de vedere. Cheltuielile vor fi comune, poate chiar veti face achizitii impreuna, motiv pentru care este bine sa stabiliti de la inceput situatia financiara la nivelul cuplului. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa va puneti la comun toti banii, dar este important sa mentineti o relatie onesta.

3 Nu renunta la independenta ta!

Decizia de a te muta impreuna cu partenerul tau nu inseamna ca trebuie sa renunti la independenta ta. Daca renunti la ceea ce iti place sa faci, la hobby-urile tale, renunti la tine insati. Stabiliti dinainte de a va muta impreuna cat timp veti petrece in compania celorlalti si cat timp impreuna.

4 Alegeti o locuinta potrivita pentru amandoi

Daca va mutati intr-un loc nou impreuna, asigurati-va ca este destul de mare pentru lucrurile amandurora.Mai mult decat atat, discutati despre schimbarile pe care le veti face. Verificati daca amandoi va doriti acelasi lucru, daca aveti un stil comun, ce schimbari decorative veti face.

5 Nu face compromisuri!

Nu accepta sa te muti cu iubitul tau doar pentru ca toti prietenii vostri comuni au facut deja acest pas. S-ar putea sa fie o greseala si sa regreti foarte repede pasul facut.

Sursa foto: www.sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului