Dragoste

#relatie de cuplu #obiceiuri #reltie

5 obiceiuri proaste la care ar fi bine sa renunti pentru a avea o relatie fericita

Obiceiurile proaste din sanul cuplului pot dauna serios relatiei, iar cand iti dai seama ce a provocat ruptura, poate fi prea tarziu. Din fericire, obiceiurile proaste pot fi foarte usor indreptate, trebuie doar sa le constientizezi si sa renunti la ele cat mai curand.


1. Metoda "stalking"

Lipsa de incredere in partener sau mai degraba lipsa de incredere in propria ta persoana te poate determina sa dezvolti unul dintre cele mai proaste si mai daunatoare obiceiuri: stalkingul, adica urmarirea tuturor mediilor de comunicare pe care le foloseste partenerul tau.

Verificarea constanta a paginii lui de Facebook, citirea SMS-urilor din telefon, verificarea agendei telefonice in ideea de a gasi persoane cu care ar putea avea legaturi amoroase, verificarea apelurilor telefonice, toate aceste actiuni dauneaza relatiei, mai ales daca partenerul ajunge sa-si dea seama de ceea ce faci.

Renunta la acest obicei, daca vrei sa ai o relatie fericita, altfel ajungi sa faci scenarii in jurul unor situatii care nu exista decat in mintea ta.


2. Scuzele de tipul "ma doare capul" sau "ma uit la meci"

Adica exact scuzele pentru care refuzi sa intretii relatii sexuale. Obiceiul de a-ti respinge partenerul si de a-l amana constant in dormitor nu este benefic pentru relatie, ba chiar poate provoca schimbari in lant, care se sfarsesc printr-o despartire. Fa-ti datoria de iubit sau iubita si poti avea o relatie fericita pana la adanci batraneti.


3. Critica la adresa socrilor

Este bine stiut faptul ca relatia cu parintii partenerului este dificila, insa trebuie sa iti imbunatatesti modul de comunicare cu ei, deoarece altfel vei avea o relatie nefericita si plina de frustrari si resentimente. Incearca sa nu critici familia partenerului, iar lucrurile ar putea evolua in directia cea buna.


4. Grija exagerata fata de partener

Oricat de rasfatat ar fi fost partenerul tau pana sa te cunoasca, evita sa manifesti o grija exagerata fata de el, sa-l suni frecvent desi este la serviciu, sa-l cocolosesti cand este acasa si sa ai un comportament mamos de fata cu prietenii vostri. Nu vei face altceva decat sa-l enervezi si sa-l faci sa para un copil neajutorat.


5. Lipsa de interes fata de casa

Intr-un cuplu, sarcinile casnice ar trebui impartite intre parteneri, la fel si cheltuielile si toate celelalte lucruri care tin de casa. Renunta la obiceiul prost de a nu avea grija de casa si de a fi neglijent cu cheltuirea banilor. O relatie fericita depinde si de felul in care va gospodariti.

Sursa foto: women24.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare