Dragoste

#partener #sex #mit #cuplu #casnicie #casatorie

5 mituri despre casnicie

Un subiect controversat starneste intotdeauna reactii, iar tema casniciei nu a facut exceptie de la regula. De la stiinta la arta, toata lumea s-a grabit sa isi expuna parerile si astfel au luat nastere miturile despre casatorie. Iata cateva dintre cele mai cunoscute “povesti”, dar si adevarul din spatele acestora.

 

 

 

Mitul Nr. 1 Barbatii au mai multe de castigat in urma unei casnicii decat femeile

Studiile recente demonstreaza faptul ca atat femeile, cat si barbatii au de castigat in egala masura in urma casniciei lor. Societatea moderna promoveaza imaginea femeii care isi poate construi o cariera de succes , dar in acelasi timp reuseste sa isi cladeasca si o familie frumoasa.

Daca inainte barbatul era cel responsabil cu sustinerea financiara a familiei, astazi acesta se implica mai mult in educarea copiilor, impartind cheltuielile cu sotia sa.

Cuplurile care au decis sa isi oficializeze relatia au demonstrat cercetatorilor faptul ca sunt mai fericiti si, implicit, traiesc mai sanatos si mai mult. In plus, aspectul financiar li s-a imbunatatit considerabil, fiecare aducandu-si contributia la bugetul familiei .

Mitul Nr. 2 Un copil va va apropia mai mult

Un copil reprezinta o experienta extraordinara pentru orice cuplu, dar aduce si foarte multa tensiune. Desi cuplurile care au copii prezinta o rata mai mica a divortului fata de cele fara copii, o sarcina nu este instrumentul prin care iti poti indrepta casnicia.

Mitul Nr. 3 Cu cat o femeie este mai educata, cu atat sansele ei de a se casatori scad

Dimpotriva! Studiile arata faptul ca o femeie educata are mai multe sanse de a-si gasi partenerul potrivit si de a se casatori, chiar daca o va face la o varsta mai inaintata. Aceasta este o schimbare fata de statisticile din trecut, cand femeile cu educatie nu prezentau mari sanse de a-si oficializa relatia.

Mitul Nr. 4 Cheia unei casnicii reusite este romantismul si un dram de noroc

Lucrurile care intr-adevar conteaza intr-o casnicie sunt mult mai profunde: iubirea, respectul reciproc, devotamentul fata de partener, toate acestea asigura succesul unei relatii. O casnicie are nevoie de timp pentru a se consolida, iar daca romantismul are sanse sa treaca drept superficial, compatibilitatea rezista probei timpului.  

Mitul Nr. 5 Casatoria are un efect negativ asupra relatiei sexuale

Casatoria aduce cu sine intimitatea de care ai nevoie pentru a te simti in siguranta, dar si conectat cu persoana iubita. Faptul ca intretii relatii sexuale in mod regulat cu un partener stabil nu poate avea decat beneficii asupra sanatatii, iar legatura emotionala influenteaza in bine intreg actul sexual. Te simti liber sa fii tu insuti alaturi de partener, stiti exact ceea ce va place pentru a va simti bine si toate acestea nu pot duce decat la o relatie sexuala implinita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare