Dragoste

# cum sa-l parasesti # relatii fericite #infidel #relatii #cuplu

5 intrebari pe care sa ti le pui inainte de a-l parasi pentru altul

Esti intr-o relatie de ceva timp, casatorita sau nu, si intalnesti un barbat uimitor, care pare sa fie cu adevarat "alesul". Inainte de a face pasul spre o noua relatie si de a incheia povestea prezenta in care deja ai investit timp si sentimente, pune-ti cinci intrebari care iti vor limpezi gandurile:

1. Cum ai ajuns in situatia aceasta?

Daca ai ajuns in situatia de a lasa pe altcineva sa-si faca loc in sufletul tau, fie acesta chiar sufletul tau pereche, inseamna ca s-a intamplat ceva in relatia ta actuala. V-ati indepartat, ati inceput sa va doriti alte lucruri, aveti asteptari diferite de la relatie? Daca identifici ca exista lipsuri in relatie, pe fondul acestora aparand noul barbat in viata ta, atunci este foarte posibil ca ALESUL sa fie doar omul potrivit la momentul potrivit, nicidecum partenerul la care ai visat mereu. 

2. Va fi realitatea pe masura fanteziei?

Intr-o astfel de situatie, tindem sa idealizam noul partener de cuplu, indiferent de cine este acesta sau cum am ajuns impreuna. Insa, odata trecuta euforia, cat de bine il cunosti? Cat timp ati petrecut impreuna facand lucruri obisnuite, nu doar furisandu-va? Cate stii despre el, dincolo de frenezia inceputului? Vei fi la fel de incantata de el dupa ce vor trece primii fiori? Este posibil sa idealizezi o situatie pe fondul unor frustrari ascunse, iar odata relatia oficializata sa iti dai seama ca noul tau partener are defecte ca oricare alt om. 

3. Ce spune cu adevarat comportamentul noului partener?

Expertii in relatii sustin ca este esential sa realizezi obiectiv circumstantele noii relatii, precum si felul in care ai fost cucerita. Este un barbat care te-a curtat asiduu desi stia ca esti implicata intr-o alta relatie? Care nu a acceptat un refuz? Ce-ti spune asta despre el? Este un barbat care pana acum nu ti-a cerut sa fiti intimi pana acum si asteapta sa termini actuala relatie? Este foarte important sa analizezi exact ce fel de om este si astfel sa poti sa-ti proiectezi un viitor obiectiv alaturi de aceasta persoana. 

4. Cum va influenta situatia actuala viitorul relatiei? 

Ati inceput aceasta relatie fiind implicati intr-o alta. Daca ati ajuns in dormitor, atunci trebuie sa te intrebi daca nu te vei gandi ca noul tau partener este capabil sa faca asta si cu alte femei, daca nu cumva este un cuceritor de profesie sau daca nu cumva tu ai o problema cu atasamentul. Daca ati mintit pentru a va furisa si ati facut-o cu multa abilitate, cata incredere puteti avea unul in celalalt? Daca te-ai mai regasit in aceasta situatie sau macar ai fost ispitita de o relatie paralela, poate ca iti doresti altceva? 

5. Cine si cat va fi ranit?

Este de la sine inteles ca in jurul vostru vor fi mai multe persoane care vor suferi, inclusiv tu. Este important sa realizezi daca, odata facut pasul, vei reusi sa traiesti cu tine insati, daca te vei simti sau nu vinovata, daca sunt copii implicati, parinti etc. Astfel de intrebari te ajuta sa-ti explorezi sufletul, sa vezi cat de departe esti dispusa sa mergi si cum va influenta asta viitoarea relatie. 

Aceste intrebari sunt valabile in cazul oricaruia dintre parteneri si ar fi bine sa ti le pui inca de la inceput, inainte sa faci ceva ce ai putea regreta. 

Foto: divorce-online.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare