Dragoste

#dragoste #cuplu #greseli femei dragoste # greseli dragoste #greseli relatii

5 greseli in dragoste facute de femei

De la barbatii indisponibili la cei considerati simple marionete, exista multe greseli pe care femeile le comit in dragoste si care duc la dezastre in plan amoros.

Iata 5 dintre cele mai intalnite greseli pe care le fac femeile in viata sentimentala:

1. Barbatul indisponibil

Iti place enorm de cineva, dar el are prietena sau este insurat. Cand sunteti impreuna, senzatiile sunt prea puternice pentru a avea o discutie cu el in ceea ce priveste intentiile voastre. Daca nu lamuresti, insa, acest aspect, cu cat va trece timpul, cu atat iti va fi mai greu sa actionezi rational. Se poate intampla, de exemplu, ca familia lui sa fie plecata din oras si el sa profite de ocazie pentru o intalnire cu tine. Gandeste-te daca pe termen lung iti convine sa amanuntul ascuns si rusinos din viata lui.

2. Tipare comportamentale: semnele de alerta

Daca ai o relatie cu un barbat de care esti indragostita si vrei sa stii daca sentimentul este reciproc, fa un efort de obiectivitate si fii atenta la semnalele transmise de acesta. De exemplu, daca barbatul cu care te intalnesti iti spune la finalul unei intalniri "Mai vorbim", este un semn clar ca intentiile lui nu sunt serioase, cel putin in acel moment.

Daca iti raspunde greu la mesaje, daca apare si dispare succesiv din viata ta, daca evita sa te sarute pe gura sau sa te stranga in brate, un astfel de tipar comportamental dovedeste ca nu ai niciun viitor langa un asemenea om. Multe femei ignora astfel de semnale de avertisment deoarece sunt prea indragostite sau pentru ca prefera sa gaseasca scuze, sperand sa aiba o relatie.

3. Un copil nu-l leaga sentimental pe un barbat pentru totdeauna

Una dintre cele mai mari greseli facute de femei in dragoste este sa creada ca ramanand insarcinate, partenerul lor va fi legat de ele pentru totdeauna. Aducerea pe lume a unui copil este o mare responsabilitate, iar consimtamantul viitorului tata joaca un rol esential in viata acelui copil.

4. Barbatul tratat ca pe un bun personal

Unele femei fac greseala de a considera cuplarea cu un barbat ca o datorie personala sau ca un task. Odata ce sunt intr-o relatie, aceste femei isi trateaza partenerul ca pe un bun personal si isi permit orice cu el, fara sa se gandeasca la consecinte. Cum un barbat nu este o proprietate personala, reactia lui ar putea fi surprinzator de puternica, data fiind aparenta lui flexibilitate. Specialistii in relatii le sfatuiesc pe femei sa nu ia totul de-a gata, sa nu considere ca li se cuvine ceea ce au. Odata gasit un partener, acesta nu este garantat pentru totdeauna.

5. Acceptarea oricarui tip de relatie de teama singuratatii

Unele femei nu-si pot imagina viata in singuratate. De aceea, accepta chiar si avansurile unui barbat intalnit la o petrecere, sperand ca poate o idila de o seara se va transforma in ceva serios. Cu cat sunt mai deschise la astfel de aventuri si au mai putine bariere, cu atat barbatii din jurul lor vor crede exact opusul si vor profita de oportunitatea de moment. Astfel, teama de singuratate le impinge pe femei sa faca lucruri pe care apoi le regreta si de care le este jena.

Foto: voxxi.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare