Dragoste

#depresie #ingrasare #boli cardiovasculare #relatie #sanatate relatie #relatie efecte

5 feluri in care relatia iti poate afecta sanatatea

Relatia de cuplu iti aduce numeroase beneficii, dar in acelasi timp iti poate afecta starea de sanatate. Desi pare greu de crezut, fara sa iti dai seama ai de suferit de pe urma legaturii sentimentale. Acest lucru nu inseamna ca este rau sa ai un partener. Trebuie doar sa acorzi atentie lucrurilor marunte si sa iei masuri imediat ce vezi ca ceva este in neregula cu tine.

1. Te ingrasa

Te intrebi cum este posibil sa nu-ti mai vina perechea de blugi cumparata inainte sa fii impreuna cu partenerul tau? Explicatia poate fi una simpla: relatia te ingrasa. Atunci cand esti implicat intr-o relatie in care esti fericit si implinit, tinzi sa acorzi mai putina atentie felului in care arati. Tocmai din acest motiv, nu tii cont de marimea portiilor de mancare si uiti sa mai treci pe la sala de fitness.

2. Te oboseste

Relatia de cuplu te poate face sa fii obosit. Cei care au descoperit acest lucru sunt cercetatorii de la Universitatea Ryerson din Toronto (Canada). Acestia sustin ca dormitul cu partenerul de cuplu nu te ajuta sa te odihnesti in timpul noptii, mai ales daca acesta sforaie sau se misca intruna de pe o parte pe alta. Trezitul constant in timpul noptii, chiar si pentru cateva secunde, te determina sa te simti obosit a doua zi.

3. Te face sa fii deprimat si anxios

Poate ca nu iti dai seama de acest lucru, dar relatia de cuplu te poate face sa fii deprimat si anxios. Sunt mai multe motive care favorizeaza aceasta situatie: creditele la banca, datoriile, lipsa de incredere in partener, relatia dificila cu rudele partenerului etc.

4. Favorizeaza cresterea tensiunii arteriale

Felul in care te intelegi cu partenerul de cuplu iti poate afecta sanatatea inimii, arata specialistii de la Brigham Young University (SUA). Acestia considera ca persoanele care sunt implicate intr-o relatie nesanatoasa, in care certurile sunt la ordinea zilei, se pot confrunta cu o crestere a tensiunii arteriale si cu boli cardiovasculare.

5. Te face sa consumi mai mult alcool

Intr-o relatie de lunga durata, partenerii au tendinta de a-si imprumuta obiceiurile nu tocmai sanatoase. Astfel, potrivit unui studiu realizat de specialistii de la Universitatea din Buffalo (SUA), daca unul dintre parteneri obisnuieste sa consume alcool, acest obicei ar putea fi preluat si de cealalta jumatate a cuplului.

Sursa foto: visualphotos.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii