Dragoste

# cerinte partener #cerinte dubioase partener #partener de cuplu #partener #cuplu

5 cerinte dubioase ale partenerului de cuplu care trebuie sa te puna pe fuga

Relatiile de cuplu pot fi destul de dificile uneori, mai ales in momentele in care cei doi parteneri par sa aiba dorinte si asteptari diferite de la acea relatie. Atunci cand te afli intr-o relatie nepotrivita, de care ar trebui sa te feresti, este greu sa observi aspectele gresite. Iata o lista cu cinci cerinte dubioase ale partenerului tau care trebuie sa te puna pe fuga.

1. Sa faci o schimbare majora de viata

Comentariile referitoare la coafura pe care o ai, la cartile sau locurile care iti plac pot fi neplacute, insa nu reprezinta aspecte foarte dubioase. Insa, daca partenerul tau iti cere sa schimbi lucruri mai importante, de baza pentru personalitatea ta, precum cariera, religia sau studiile, atunci ar trebui sa ai mai multa atentie.

Intr-o relatie sanatoasa si de succes, fiecare trebuie sa renunte la incercarea de a isi controla partenerul.

2. Sa ii oferi parola de la telefonul tau

Intr-o relatie de cuplu, pastrarea secretelor poate reprezenta un dezastru, insa acest lucru nu inseamna ca nu aveti dreptul la intimitate. Si, cu toate ca cerinta de a cunoaste parola de la telefon poate parea una banala, trebuie sa fii constient ca reprezinta o incalcare majora a intimitatii tale.

Dorinta de a verifica telefonul in mod constant nu inseamna decat ca partenerul tau nu are incredere in tine, iar acest subiect este unul pe care trebuie sa il discutati in mod prioritar.

3. Sa treci peste infidelitate

Infidelitatea face parte dintre cele mai importante cauze care stau la baza destramarii unei relatii. Exista totusi cazuri in care partenerul care a inselat regreta cu adevarat si doreste sa depasiti impreuna, prin terapie, un astfel de moment.

Insa, in cazul in care partenerul tau are asteptari ca tu sa treci pur si simplu peste un episod de infidelitate, doar pentru ca si-a cerut scuze si promite ca nu se va mai repeta, este o problema. O astfel de abordare inseamna ca acesta nu tine cont cu adevarat de sentimentele tale si considera ca ceea ce a facut reprezinta o greseala minora. Si exista o mare probabilitate ca aceasta sa se repete.

4. Sa te indepartezi de cel mai bun prieten

Chiar daca partenerului tau nu ii place foarte mult de sora ta sau de o prietena foarte buna pe care o ai, trebuie sa respecte relatia pe care tu o ai cu persoanele respective. Nu ezita sa fugi dintr-o relatie in care persoana de langa tine iti cere sa alegi intre ea si alte persoane la care tii, din simplul motiv ca acei oameni nu ii sunt pe plac.

Daca este ingrijorat de faptul ca aceste persoane te pot afecta in mod negativ, ar trebui sa iti detalieze acest lucru. Insa, decizia finala trebuie sa fie doar a ta.

5. Sa vorbesti despre anumite subiecte

Fiecare persoana are subiecte mai dificile pe care ar prefera sa evite sa le discute. Totusi, evitarea unor discutii care afecteaza ambii parteneri dintr-o relatie poate fi incredibil de daunatoare. Partenerul tau ar trebui sa tina cont si de sentimentele tale in legatura cu anumite subiecte si sa accepte sa discutati deschis despre acestea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii