Dragoste

#casnicie longeviva #trasaturi sot bun # armonie in cuplu #mariaj fericit

4 trasaturi pe care orice sot bun trebuie sa le aiba

Psihologii au observat de-a lungul timpului ca fericirea in cuplu este influentata in mare parte de gradul de multumire a femeii.  Mai nou, se pare ca si barbatii au un cuvant serios de spus in ceea ce priveste armonia in cuplu si chiar sta in puterea lor sa asigure reusita unei relatii longevive. Studiile arata ca trasaturile care transforma un barbat intr-un sot bun stau la baza oricarei casnicii cu sanse de a rezista probei timpului. Vestea buna este ca, daca partenerului tau ii lipsesc calitatile de mai jos, le poate capata in timp cu ajutorul tau.

 

1. Este stabil in cariera in cariera

"Etica profesionala a unui barbat este reflexia caracterului sau", spune autoarea cartii "Relationships in the Raw", Jennine Estes. Un sot dedicat carierei sale demonstreaza ca este capabil sa isi asume angajamente, sa infrunte situatii dificile si sa evolueze constant. Toate aceste lucruri influenteaza in mod direct armonia in cuplu, spun psihologii. Astfel, un sot bun se dedica activitatii sale profesionale si nu are nevoie sa fie impins de la spate pentru a-si construi o cariera solida.

2. Se implica in rezolvarea problemelor

Un barbat cu stofa de sot excelent se implica in rezolvarea tuturor problemelor cu care se confrunta alaturi de partenera de cuplu, inclusiv in indeplinirea sarcinilor domestice. Este mereu dispus sa iasa din zona de confort pentru a da o mana de ajutor si a gasi solutii. Nu incearca niciodata sa se eschiveze, nu amana ce trebuie sa fie facut si isi trateaza sotia ca pe un partener, nu un subordonat.

3. Stie sa isi respecte familia, dar nu o lasa sa ii controleze viata

Apropierea unui barbat de parintii sai este un lucru admirabil, la fel si respectul pe care acesta il ofera familiei sale. Insa un sot bun stie sa stabileasca anumite limite si sa nu isi lase mama sau tatal sa intervina in armonia casniciei proprii. Aceasta atitudine ii dovedeste atat maturitatea, cat si capacitatea de a-si proteja mariajul pe termen lung.

4. Isi ajuta partenera sa evolueze

A patra trasatura obligatorie a unui sot bun este aceea ca isi ajuta partenera sa evolueze, din toate punctele de vedere. Intr-o casnicie reusita, relatia dintre soti se bazeaza pe efortul comun de a construi lucruri frumoase impreuna, dar si de a atinge la unison o perfectionare continua.

Sursa foto: nails-art-design.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului