Dragoste

#divort #despartire #atitudine divort #emotii divort

4 pasi pentru a trece cu bine peste un divort

Fie ca iti doresti chiar tu asta, fie ca vrea numai partenerul, un divort este cu adevarat coplesitor. Momentele de dupa sunt, insa, cele mai dificile, iar in multe cazuri viata celor care se despart ajunge sa devina un cosmar, intrucat acestia nu reusesc sa-si gaseasca echilibrul emotional. Iata 4 pasi pentru a te asigura ca faci fata cu brio unei despartiri.


1. Apuca-te sa faci sport

Daca pana acum exercitiile fizice nu existau in viata ta, este cazul sa faci o schimbare de perspectiva. De cele mai multe ori, stresul cauzat de o despartire duce la aparitia sau la agravarea problemelor de sanatate. Mergi mai mult pe jos, fa-ti un abonament la sala de fitness sau intra intr-o comunitate de pasionati de sport. Vei putea astfel sa treci mai usor peste acest moment neplacut din viata ta.


2. Organizarea inainte de toate

Divortul este un proces care te poate da peste cap in multe privinte, inclusiv in ceea ce priveste organizarea. Evita sentimentul de a fi scapat lucrurile de sub control si incearca sa ramai pe cat posibil organizat/a. Pentru a-ti fi mai usor, specialistii in terapia de cuplu sugereaza sa ai in permanenta langa tine o agenda in care sa treci toate sarcinile, inclusiv cele financiare, pe care le ai de indeplinit in procesul de divort, cat si dupa.


3. Elibereaza-ti emotiile

Treci printr-o etapa dificila a vietii tale, este un moment in care simti nevoia sa fii singur/a, sa plangi, sa tipi etc. Nu tine in tine aceste emotii firesti si nu incerca sa pari cu zambetul pe buze doar de dragul mentinerii aparentelor si pentru a le face celorlalti pe plac.

Pentru ca apele sunt destul de tulburi acum, indicat ar fi sa iesi o perioada de pe orice retea de socializare pentru a nu fi tentat/a sa scrii anumite lucruri pe care mai tarziu le vei regreta.


4. Concentreaza-te pe ceea ce ai de facut in continuare

Dupa un divort, oricat de tentant ar parea, trebuie sa eviti schimbarile bruste in viata ta (mutatul, slujba, cumparaturi extravagante etc.) si sa incerci sa te concentrezi pe ceea ce urmeaza. Numai asa vei putea face fata cu succes acestei etape nefericite din viata ta.

Sursa foto: sheknows.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare