Dragoste

#dragoste #cuplu #telefon #dependenta #sex #internet #relatie #smartphone #dependent de internet #internetul si relatia de cuplu

3 semne ca ai nevoie de o cura de detoxifiere digitala in cuplu

Utilizarea excesiva a telefonului mobil si a internetului iti pot afecta relatia de cuplu. Specialistii spun ca dependenta de lumea virtuala si de comunicarea online pot duce la racirea relatiei sentimentale si recomanda sa urmezi o "cura de detoxifiere digitala", adica sa renunti pentru o vreme la activitatile online si sa acorzi mai multa atentie relatiei cu partenerul de viata. Nu esti sigura daca este cazul sa urmezi sfaturile specialistilor? Atunci iata 3 semne care demonstreaza ca este momentul sa evadezi din lumea digitala pentru a-ti salva relatia.


1 Petreci mai mult timp in fata monitorului, decat in fata iubitului

Nu te poti dezlipi de laptop sau de computer nici in timpul liber si sacrifici diverse activitati pe care le poti face impreuna cu iubitul tau doar pentru a-ti satisface nevoia de a hoinari pe internet? Daca acest obicei tine de ceva timp, ar fi cazul sa urmezi o cura de detoxifiere digitala. Uita pentru cateva zile de Facebook si de siteurile tale preferate si dedica-ti timpul liber partenerului de viata. Astfel, relatia dintre voi doi se poate imbunatati considerabil, spun specialistii.


2 Folosesti gadgeturile in timp ce vorbesti cu partenerul tau

Cand vorbesti cu iubitul tau, este bine sa acorzi atentie discutiei, pentru a nu lasa impresia ca esti dezinteresata. In schimb, daca vorbesti cu partenerul si si acelasi timp trimiti SMS-uri sau iti verifici mailul de pe telefon, poti pierde detalii importante din discutie si poti declansa certuri inutile. Stabileste o limita intre comunicarea fata in fata si cea online, pentru binele relatiei tale.


3 Stai pe internet pana noaptea tarziu

Daca obisnuiesti sa stai pe internet pana noaptea tarziu si sa iti lasi iubitul sa adoarma fara tine este posibil sa creezi un cerc vicios, din care amandoi sa aveti de suferit. La un moment dat, iubitul tau se poate satura de aceasta situatie si de lipsa ta de atentie si poate lua masuri drastice.

Evita sa ajungi in aceasta situatie si redu timpul pe care obisnuiesti sa il petreci online de acasa. O cura de detoxifiere digitala poate fi o gura de aer proaspat in relatia de cuplu si te poate ajuta sa reaprinzi flacara pasiunii in dormitor.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului