Dragoste

#distrugere relatii #propozitii #comunicare relatie #relatie #comunicare

3 propozitii care pot distruge o relatie

Uneori cuvintele dor mult mai mult decat faptele. Cu simple vorbe, iti poti rani profund partenerul, care, usor usor, se va indeparta de tine. Iata care sunt cuvintele care "otravesc" cel mai mult o relatie si pe care trebuie sa eviti sa le folosesti.

"De ce?"

Este bine sa eviti o astfel de intrebare, daca tii la armonia din cuplu. Pentru ca este perceputa, nu de putine ori, drept o intrebare care acuza. Daca i te adresezi des partenerului cu formulari care incep cu "De ce ai facut asta?", poate sa se simta pus la zid. E mai bine sa folosesti o exprimare mai calda, care doar constata. In loc de "De ce ai uitat sa platesti intretinerea?", intreaba-l "Cand ai un pic de timp, poti sa te duci sa platesti intretinerea?"

"Trebuie sa faci asta!"

Este, de asemenea, o formulare nefericita, pentru ca poate parea o porunca. Daca ai obiceiul sa o folosesti, o poti inlocui cu o formulare mai dulce, precum "Ar fi mai bine daca ai proceda asa". Astfel, ii arati ca faceti parte din aceeasi echipa.

"Nu acum!"

Folosita de prea multe ori, aceasta "porunca" poate sa il faca pe celalalt sa creada ca nu ii mai cauti compania, ca il respingi, desi nu este deloc asa si tu esti doar foarte ocupat/a. Cel mai bine este sa folosesti o formulare de tipul "Stai putin sa rezolv asta si putem vorbi dupa".

Sursa foto: identity-mag.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare