Dragoste

#despartire cuplu #despartire #sfaturi despartire

11 ponturi pentru a-ti reveni dupa o despartire

Despartirile sunt momente dificile pentru toti indragostitii, insa acestea nu trebuie sa fie pentru tine un capat de lume. Trebuie sa gasesti puterea pentru a trece peste acest moment de cumpana si sa te implici in diverse activitati care-ti abat gandurile de la fostul partener. Iata 11 ponturi formulate de experti pentru a-ti reveni dupa o despartire!


1. Acorda-ti putin timp sa te dezmeticesti. Fa o baie fierbinte, plangi, gandeste-te ca viata merge inainte si trebuie sa-ti revii in cel mai scurt timp. Nu vei ramane singur/a, exista cineva in lume care iti merita dragostea si atasamentul.

2. Rupe orice contact cu fostul partener. Daca te mai intalnesti cu el/ea, chiar si ocazional, risti sa te copleseasca tot felul de amintiri care in timp iti vor acapara viata si te vor tine agrenat/a in trecut.

3. Opreste-te din plans, nu trebuie sa transformi despartirea intr-o tragedie. Nu ai pierdut pe cineva drag din familie, ci multa experienta si intelepciune pentru viitor.

4. Timpul vindeca orice rana, asa ca poti sa-l ierti pe fostul, orice ti-ar fi facut. Daca din cauza ta s-a rupt relatia, gandeste-te la ce ai facut gresit si incearca sa indrepti greselile pe viitor, astfel incat ruptura sa nu se mai intample.

5. Scapa de amintirile comune de pe retelele de socializare, sterge pozele si prietenii lui din lista ta de Facebook.

6. Fii recunoscator pentru ce ai: familie, prieteni, sanatate, serviciu etc. Viata ta are si aspecte pozitive, pe care te poti concentra acum.

7. Adopta o atitudine pozitiva, zambeste si incarca-te cu ganduri frumoase, vei trece mult mai usor peste despartire.

8. Implica-te in activitati noi, care iti fac placere si pe care poate le-ai amanat pana astazi: cursuri de dans, de yoga, cursuri de fotografie etc.

9. Iesi la distractie! Suna-ti gasca si programeaza o saptamana nebuna cu iesiri in fiecare zi in cluburi si pub-uri unde sa te simti bine.

10. Rasfata-te! In fond, meriti putina relaxare la un centru SPA, unde sa ti se ofere un masaj ca la carte si clipe de detasare, dupa tensiunile care s-au acumulat in trupul si sufletul tau.

11. Cand esti pregatit/a, spune-le prietenilor tai ca te intalnesti cu cineva din nou. Pentru asta insa trebuie sa iesi din casa si sa cunosti oameni ori sa te reintalnesti cu prieteni mai vechi, despre existenta carora nu mai stii nimic de o buna bucata de vreme. Profita de aceasta perioada de tranzit si refa-ti legaturile sociale, te vei regasi curand la bratul cuiva care sa te merite!

Sursa foto: datingish.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului