Dragoste

#dragoste #cuplu #relatie de cuplu #relatie

10 semne ca relatia de cuplu va rezista in timp

Va iubiti si va doriti sa fiti mereu in compania celuilalt? Toate bune si frumoase, dar aceste aspecte nu sunt suficiente pentru a stabili daca relatia are sau nu viitor. Iata zece semne care sunt indicii clare ca relatia de cuplu este stabila si are sanse sportite sa dureze mult timp!

1. Va luati in brate cand dormiti

Fie ca unul se culca dupa ce celalalt s-a bagat in pat, fie este vorba doar de un somn motait in care va mai treziti, amandoi aveti gesturi de tandrete pe timpul noptii. Luatul in brate, de altfel, este unul dintre semnele care arata un nivel ridicat de multumire cu privire la relatie, specialistii in consiliere terapeutica de cuplu si psihologii descoperind ca, statistic, partenerii care se imbratiseaza pe parcursul noptii raman mai mult timp impreuna.

2. Iti manifesti recunostinta

A spune "Multumesc" intr-o relatie este la fel de important cu a spune "Te iubesc". Mai multe studii au demonstrat ca manifestarea recunostintei in cuplu este foarte benefica longevitatii relatiei.

3. Partenerul este sanatos si pozitiv

Fericirea in relatiile de cuplu de lunga durata are mai multe sanse sa se mentina pe o perioada extinsa de timp daca barbatul are o personalitate agreabila si este intr-o stare buna de sanatate.

4. Aveti expresii verbale similare

Cu cat exista similitudini mai multe la nivel verbal, cu atat relatia are mai multe sanse de reusite. Psihoterapeutii au descoperit ca nivelul de comunicare si de intelegere intre parteneri este mai ridicat in cuplurile in care cei doi folosesc expresii verbale asemanatoare si unde fenomenul de "copiere" involuntara a gesturilor si a preferintelor este mai bine inradacinat, dand nastere unei entitati rotunde din cei doi parteneri, fara a fi, bineinteles, ridicol in manifestare.

5. Va sarutati indelung

Multe cupluri, odata cu trecere timpului, uita sa se mai sarute, rezumandu-se, de regula, la "pupicuri" pe buze. Insa sociologii au descoperit ca nivelul de satisfactie este mai mare si se mentine mai bine, pe termen lung, in relatie atunci cand cei doi parteneri continua insa sa se sarute nebuneste, ca la inceput.

Citeste continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare