Dragoste

#infidelitate #aventura #casnicie #comunicare

10 pericole pentru orice casnicie

Lipsa de atentie pentru nevoile partenerului este factorul care duce in multe cazuri la infidelitate si la destramarea casniciei. Afla care sunt cele mai mari pericole pentru orice casnicie.

Greselile care duc la divort sunt adesea ignorate sau considerate neimportante pana in momentul in care casnicia nu mai poate fi reparata.

Vezi care sunt cele mai frecvente probleme care, odata evitate, iti pot intari casnicia.

 

1  Casatoria prematura

 

Cuplurile care se casatoresc la o varsta foarte frageda risca cel mai mult o despartire timpurie.

Fie ca e vorba de dragoste si compatibilitate reala sau de o casatorie cauzata de o sarcina neprevazuta, cei mai multi oameni se schimba mult intre 19 si 25 de ani, astfel ca pot descoperi ca persoana cu care s-au casatorit nu mai prezinta aceeasi compatibilitate.

 

2  Munca departe de casa

 

Daca problemele financiare il obliga pe unul dintre soti sa accepte un loc de munca intr-un alt oras, casatoria poate fi pusa in pericol dupa cateva luni.

Telefoanele si comunicarea online nu pot inlocui timpul petrecut impreuna pe termen mediu si lung, astfel ca fiecare dintre soti va socializa singur, lucru ce poate duce la aventuri si la destramarea casniciei.

 

3  Orele suplimentare

 

Daca afara e intuneric cand ajungi si cand pleci de la munca, casnicia ta va avea cu siguranta de suferit.

Un partener potrivit isi va incuraja sotul sau sotia sa se dedice unui proiect important, insa atunci cand orele suplimentare devin obisnuita, ele pot duce la probleme in orice casnicie.

 

4  Impartirea inechitabila a treburilor casnice

 

Atunci cand sunt impartite in mod echitabil , treburile casnice devin un factor benefic pentru o casnicie.

Daca numai sotul sau sotia se ocupa de cele mai multe lucruri legate de camin, situatia poate crea sentimente negative in timp.

 

5  Prea putin timp petrecut impreuna

 

In cazul in care nu mai petreceti timp impreuna, cu activitati placute pentru amandoi, casnicia va avea de suferit.

Vacantele petrecute impreuna, iesirile in oras si conversatiile mature sunt lianti importanti intr-o casatorie. Daca aceste lucruri lipsesc, sotul sau sotia pot cauta o legatura emotionala in afara casniciei.

 

6  Lipsa de aprobare

 

Atunci cand ii arati sotului sau sotiei ca te dezamageste in continuu, risti sa precipiti sfarsitul casniciei.

Oamenii casatoriti care primesc mai multe reprosuri si foarte putine laude din partea partenerului, vor cauta un alt partener, care sa ii accepte asa cum sunt.

 

7  Ocazii de infidelitate

 

Refuzi in mod constant sa mergi cu sotul sau sotia la evenimentele legate de locul de munca? Iti faci singur program, iar partenerul tau iti reproseaza ca nu faceti destule lucruri impreuna?

Atunci cand unul dintre soti ii ofera ocazii repetate celuilalt in care sa se planga de abandon, casnicia este in pericol. Gasiti activitati placute pentru amandoi si prieteni comuni pentru a evita aceasta capcana.

 

8  Lipsa de comunicare despre sex

 

Comunicarea despre dorintele sexuale este esentiala pentru sanatatea unei casnicii, spun psihologii.

Odata cu maturizarea sau cu instalarea monotoniei, oamenii incearca adesea lucruri noi, pentru a elimina rutina.

Daca eviti subiectul si nu accepti nicio schimbare atunci cand partenerul tau incearca sa discute despre viata voastra sexuala, creezi un risc pentru viitorul casniciei voastre.

 

9  Absenta intereselor comune

 

Hobby-urile si activitatile care va fac placere amandurora sunt un element foarte important al relatiei de cuplu.

Daca fiecare partener are interesele proprii si nu exista activitati in comun, cel putin unul dintre ei va cauta aceasta legatura in afara casniciei.

 

10  Lipsa contributiei egale

 

In cazul in care unul dintre parteneri simte ca duce tot "greul", in timp ce celalalt evita sa-si asume prea multe responsabilitati, pot aparea tensiuni si probleme.

Atunci cand doar unul dintre parteneri poarta si grijile financiare si pe cele legate de ingrijirea caminului, odata cu trecerea timpului va incepe sa se simta folosit, iar casnicia s-ar putea destrama, daca situatia ramane la fel.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului