Dezvoltare personala

#telepractica # psihoterapia online #consiliere psihologica

Discutii de acasa cu psihologul! Ce beneficii are psihoterapia online

In domeniul psihoterapiei si al consilierii, in SUA exista practica videoconferintelor de peste 15 ani, sub denumirea de “telepractice”. Aceasta nevoie a aparut in momentul in care Departamentul care se ocupa de veteranii de razboi a realizat ca acestia, cei mai multi invalizi, au nevoie de asistenta psihologica si nu pot beneficia de ea din motive de mobilitate, distanta etc. “Telepractica” psihologica se refera la orice tip de ajutor care este oferit la distanta: prin telefon, videoconferinta sau email. Specialistii spun ca aparitia acestui nou tip de practica asistata a imbunatatit mult viata celor care nu se pot deplasa dar care au nevoie de sprijin psihologic.

 

Acum si in Romania!

Ca orice altceva, si serviciile de telepractica ajung in Romania cu o intarziere de 10-15 ani. Atlashelp.ro este prima platforma profesionista de ajutor specializat care reuneste specialisti din toate domeniile de psihoterapie, consiliere si coaching pentru a veni in intampinarea clientilor, care au timp putin si nevoie de ajutor. Platforma propune un loc de intalnire care faciliteaza accesul la serviciile de sanatate mentala si wellbeing. Nu trebuie sa mai stati ore in sir in trafic, nu trebuie sa mai faceti naveta ca sa ajungeti la vreun specialist preferat, nu trebuie sa cautati pe Google care specialist este cel mai potrivit pentru voi, nu trebuie sa va mai puneti intrebari, oare ce este psihoterapia, cat dureaza si cat costa. Legitimitatea fiecarui specialist care isi ofera serviciile online este verificata!

Cat e de important?

Pentru o persoana care se afla la sute de km de un specialist, ideea de ajutor specializat pare uneori imposibila, de aceea psihoterapia online este un ajutor important mai ales pentru romanii care se afla in strainatate, stiut fiind faptul ca instrainarea este numarul doi ca motiv al depresiei, imediat dupa pierderea partenerului. Oare cati romani aflati singuri, la munca printre straini, nu au simtit nevoia ajutorului unui specialist care sa ii vorbeasca limba materna? Romanii din strainatate pot avea acces la consiliere, psihoterapie si coaching la preturile din Romania cu un specialist care sa ii inteleaga cultura, mentalitatea si problemele exprimate in limba materna. Desi multi psihoterapeuti lucreaza pe Skype, mai ales cu expatriatii, aceasta solutie nu este cea mai buna, intrucat uneori conexiunea este slaba, nu exista o corectitudine a fiscalitatii etc. Atlashelp.ro are sistem de plata integrat astfel incat fiecare client va plati securizat si va primi factura la sfarsitul fiecarei sedinte.

Sursa foto: gadgirls.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului