Dezvoltare personala

#cariera #esec

De ce avem esecuri profesionale?

In viata profesionala , esecurile trebuie considerate lectii importante. Daca inveti din fiecare greseala, sansele tale de succes cresc.

Esecurile profesionale au mai multe cauze usor de identificat, dar mai greu de rezolvat. Invata din greselile proprii si afla cum poti preveni esecurile in cariera.

 

1  Nu iti definesti clar obiectivele

 

Succesul ii va ocoli pe cei care nu isi stabilesc obiective clare si realiste si nu lucreaza zilnic pentru atingerea lor.

Stabileste-ti tot timpul noi tinte pentru a nu deveni plictisit de munca pe care o faci. Defineste-ti clar obiectivele tangibile si noteaza-ti-le in scris. Consulta in fiecare dimineata lista si te vei putea automotiva pentru a-ti atinge scopurile profesionale.

 

2   Nu ai disciplina

 

Disclipina are la baza autocontrolul. Momentele tensionate, supararea si frustrarea te pot indeparta de scopurile tale.

Daca vrei sa-ti cresti productivitatea, evita gandurile negre si urmareste-ti obiectivele. Rezolva fiecare obstacol intalnit pe parcurs la timp si intr-o maniera ordonata.

Nu lasa sentimentele sa-ti domine ratiunea cand vine vorba de cariera. Un control bun asupra starilor tale poate duce si la o maniera mai controlata de a rezolva problemele externe.

 

3   Renunti prea usor

 

Un proverb anglo-saxon spune "Daca un lucru merita sa fie facut, atunci merita sa fie facut bine”. Nu  abandona proiectele pe parcurs.

Du la bun sfarsit fiecare activitate inceputa si nu uita ca fiecare sarcina indeplinita la timp este un exercitiu pentru viitor.

Daca poti sa iti mentii atentia asupra sarcinilor si sa gasesti parti pozitive chiar si atunci cand lucrurile par fara speranta, esti mai pregatit pentru succes ca cei mai multi oameni.

 

4  Nu risti nimic

 

Fii deschis la posibilitatile care apar si transforma-le in avantaje. Cei care nu risca nimic, nu castiga nimic de cele mai multe ori.

Daca pana acum ai preferat siguranta in locul riscului, nu te grabi sa ajungi in cealalta extrema. Alege cu atentie proiectele pentru care merita sa risti.

In cazul in care abordezi orice situatie cu precautie extrema, sefii tai nu te vor considera un om de actiune si risti sa regreti mai tarziu faptul ca ai lasat sa treaca pe langa tine oportunitati interesante.

 

5  Nu planifici corect

 

Pentru orice scop propus, trebuie sa te documentezi corect si sa creezi o strategie.

Ia-ti timpul necesar pentru a analiza problemele si pentru a gasi rezolvarile corecte. Cu cat ai mai multa informatie despre decizia pe care trebuie sa o iei, cu atat cresc sansele sa alegi solutia cea buna.

 

Atunci cand te confrunti cu un esec profesional, nu te lasa coplesit de emotii negative. In starile tensionate, poti lua cu usurinta decizii gresite. Nu mai considera esecurile un pas inapoi. Fiecare greseala este o lectie pe care, daca o inveti corect, vei fi mai putin predispus esecurilor data viitoare cand intalnesti un obstacol.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare