Dezvoltare personala

#tineri fericire #fericire in viata #varste fericire

Varstele la care atingem nivelul maxim al fericirii

Fericirea urmeaza o curba in forma de U pe parcursul vietii, arata un studiu efectuat de cercetatorii germani, la care au parte 23.000 de adulti, citat de Medical Daily.

Conform sondajului oamenilor de stiinta de London School of Economics, nivelul maxim al fericirii se atinge de doua ori in viata: prima data la 23 de ani, iar apoi la 69 de ani.

Subiectii cu varste cuprinse intre 17 si 85 de ani au fost intrebati cat de fericiti au fost cu viata lor, precum si modul in care cred ca vor evolua din acest punct de vedere. Apoi, cinci ani mai tarziu, aceiasi oameni au fost rugati sa raporteze nivelul real de fericire. Conform rezultatelor studiului, persoanele mai tinere din studiul se asteptau la evenimente fericite in viitor, iar cei mai in varsta credeau ca urmeaza sa se confrunte cu lucruri mai putin imbucuratoare.

Studiile au aratat ca oamenii isi pot creste nivelul de fericire in diferite moduri. De exemplu, giugiulelile din dormitor pot ajuta in acest sens. Printre alte sfaturi simple pentru cresterea nivelului de fericire la orice varsta este inclusa si grija pentru sanatate. De exemplu, consumul de fructe si legume sau mersul pe jos pot creste fericirea generala, sunt de parere cercetatorii.

Sursa foto: spiked-online.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii