Dezvoltare personala

#rutina #activitati #plictiseala

Te plictisesti? Iata 7 activitati care vor alunga rutina

 

In general, pe copii ii auzim adesea spunand: Ce sa fac? M-am plictisit! Ei bine, starea aceasta de plictiseala nu este doar apanajul celor mici, care mai mereu simt nevoia de actiune. Inclusiv noi, adultii, traversam momente in care am vrea sa facem ceva, dar nu stim ce, motiv pentru care spunem ca suntem plictisiti.

Ne dorim mereu timp liber, iar atunci cand il avem nu stim ce sa facem cu el. Cineva ti-ar putea spune: profita si relaxeaza-te! Ei bine, ma relaxez, dar cum? Iata cateva activitati la indemana oricui care ne pot schimba complet starea de spirit in bine.

Fa o baie relaxanta

Multi oameni nici nu isi mai aduc aminte cand au facut ultima data o baie lunga, in cada, cu spuma, cu un pahar de vin, un ceai sau o cafea alaturi. Muzica pe fundal este obligatorie. Fie ca esti genul Edith Piaf, fie ca preferi Freddie Mercury, nu trebuie decat sa iti lasi mintea sa se elibereze de orice gand care iti provoaca stres.

Citeste o carte

Toti oamenii au o lista cu carti, sau chiar un teanc de carti pe noptiera, langa pat, pe care tot spun ca urmeaza sa le citeasca, dar acel "urmeaza" pare sa nu vina niciodata. Inceputul e greu, restul vine de la sine. Alege o carte captivanta, care sa te prinda de la primele pagini, iar apoi nici nu o sa simti cum trec orele.

Iesi in oras cu prietenii

Oamenii sunt fiinte sociale, iar interactiunea este necesara chiar si pentru cei mai singuratici. O iesire in oras ar putea sa fie chiar ce ai nevoie pentru a comunica, a schimba idei, pareri, a rade si a glumi.

Reia un hobby mai vechi

Este imposibil sa nu ai un hobby la care ai renuntat pentru ca nu ai mai avut timp. Dans, pictura, gatit, indiferent despre ce e vorba, acum a venit momentul sa ii mai dai o sansa. O activitate care ti-a facut placere intr-un punct al vietii iti va da garantat o stare de bine din nou.

Fa sport

Indiferent ca esti pasionat de sport sau nu, este o idee buna nu numai ca sa te mentii in forma, ci si ca sa scapi de tensiuni si de griji. In plus, corpul tau va primi un plus de energie, chiar daca nu o sa iti dai seama pe moment.

Iesi la o plimbare

O plimbare este intotdeauna o idee buna, fie ca esti singur sau insotit. Cu atat mai mult acum, cand e cald afara. Incearca sa observi toate lucrurile pe langa care treci in graba in mod normal. Deschide-ti mintea, ochii si urechile si scapa de ritmul alert de zi cu zi.

Fa ceva ce ai amanat de multa vreme

O curatenie generala, o prajitura, o reparatie prin casa, toti amanam mici treburi. Chiar daca nu e cel mai placut sentiment pe moment, vei simti satisfactie dupa ce o duci la bun sfarsit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii