Dezvoltare personala

#cariereonline.ro #dezvoltare personala #societatea romaneasca

Societatea romaneasca incotro?

Amendand exagerarile si eliminand frustrarile nejustificate cu scopul de a obtine perspectiva corecta, antropologul Vintila Mihailescu si sociologii Catalin Augustin Stoica si Barbu Mateescu fac o diagnoza a societatii romanesti menita sa demitizeze istoria recenta, in cautarea adevarului gol-golut despre noi si vulnerabilitatile noastre.

 

„Noi versus ei“

Barbu Mateescu

„Starea de sanatate a unei persoane este de fapt victoria constanta a organismului in lupta cu factorii ostili, zi de zi, luna de luna. In mod similar, sanatatea societatii romanesti poate fi definita prin capacitatea de contracarare a unor evolutii grave, care afecteaza tesuturile sensibile“, spune Barbu Mateescu, un sociolog de 31 de ani, absolvent al Universitatii Pennsylvania.

In caracterizarea societatii romanesti, temele cruciale sunt, din perspectiva sa, educaţia, sistemul sanitar si increderea sau lipsa ei. Sistemul de educatie perpetueaza diferente enorme intre rural si urban, sau intre urbanul sarac si cel bogat, cu consecinte multiple pentru cetateni, clasa politica si nu in ultimul rand economia Romaniei.

Sistemul medical se confrunta si cu o educatie precara a populatiei asupra starii de sanatate, ceea ce incarca artificial bugetul statului si bugetele familiale. Nu in ultimul rand, criza de incredere, intrerupta pentru perioade extrem de scurte in ultimii douazeci de ani, fragilizeaza democratia romaneasca, are un aport semnificativ la scaderea populatiei si incurajeaza neparticiparea cetatenilor la discutii privind viitorul societatii.

 

Citeste continuarea articolului AICI.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cea mai simpla metoda care te tine departe de depresie

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.