Dezvoltare personala

# schimbari primavara #primavara

Schimbari de primavara, pentru un an cu adevarat bun

Primavara trebuie sa se instaleze pe deplin in viata ta, iar entuziasmul acestei perioade sa te insoteasca pe tot parcursul urmatoarelor luni. Ti-am pregatit cateva idei pentru ca tu sa te bucuri cu adevarat de viata.

Iarna a trecut, iar pana la vara pe care trebuie sa o traiesti din plin, trebuie sa profiti de reinvierea naturii, pentru a-ti reface resursele de optimism. Daca te intrebi ce poti face pentru ca tot anul sa fie unul bun, raspunsul nu este unul singur. Cu mici schimbari in jurul tau, plus unele ceva mai complexe in interior, vei prinde noi puteri si iti vei redescoperi pofta de viata.

Reimprospateaza-ti casa

Sa pornesti la un nou drum, dar sa lasi neschimbat decorul in care traiesti zi de zi? Nu vei avea sanse prea mari de a face aduce noutati majore in existenta ta daca zilele iti vor incepe si se vor sfarsi intr-o casa care arata mereu la fel. Profita de orice sursa de inspiratie, de la lumea modei si pana la albumele de arta, pentru a da un nou suflu locuintei tale. Nu vei avea nevoie de un buget foarte mare. In schimb, vei simti o transformare semnificativa si vei da un plus de culoare spatiului in care traiesti.

Alege plante decorative, in ghiveci, intens colorate, cum ar fi begonia, violeta sau trandafirul pitic. Strange draperiile groase si pune-le la pastrare pentru sezonul rece. Inlocuieste-le, in schimb, cu perdele vaporoase si viu colorate, care sa lase cat mai multa lumina sa intre in casa ta. Cauta trafaletul si pensulele, iar apoi fa-ti timp liber intr-un weekend. Vopsitul peretilor iti va umple casa de miros proaspat si iti va da satisfactia unui rezultat bun, obtinut prin efort fizic. La final, te vei reindragosti de casa ta.

Ia-ti o bicicleta de fitness

Daca oglinda nu-ti mai este tocmai prietena, iar cantarul zace prafuit, sub pat, nu inseamna ca situatia trebuie sa ramana asa. Esti o fire activa si cauti sa-ti recapeti echilibrul. Totusi, sala de fitness nu este locul in care sa te simti cel mai confortabil, iar plimbarile in parc iti rapesc prea mult timp. Pare ca in rutina ta zilnica nu poti gasi timpul necesar pentru o activitate care sa-ti sustina regimul sanatos de viata pe care vrei sa-l incepi.

O bicicleta de fitness iti va da ocazia sa te bucuri de toate avantajele pedalatului, fara sa fii macar nevoita sa iesi din casa. Indiferent de vremea de afara si de ora la te intorci din oras, vei putea sa te antrenezi in intimitatea caminului tau, in deplina discretie si exact atat timp cat iti doresti. In saua unei biciclete stationare te vei simti ca pe una cu roti si vei fortifica sistemul circulator si pulmonar. Bicicleta eliptica te ajuta sa-ti exersezi o gama mai larga de muschi, datorita pozitiei verticale.

Ia lectii de dans

Ai putea crede ca acest sfat se refera la completarea unui stil de viata activ prin reprize ritmate de miscari gratioase. Desi este adevarat ca dansul iti antreneaza muschii si ca efortul necesar acestuia iti poate imbunatati circulatia sangvina, exista si un alt beneficiu al acestei activitati.

Miscarile gratioase sau alerte, ritmate sau libere, realizate alaturi de un partener, te vor relaxa si iti vor da incredere in fortele tale. Chiar daca ai o fire mai timida, vei descoperi placerea dansului dupa doar cateva sedinte, iar oamenii care iti vor impartasi bucuria de a evolua pe ring ti-ar putea deveni chiar prieteni buni.

Nu mai amana hotarile importante

Dupa ce ti-ai facut ordine in casa, ce-ar fi sa faci asta si cu viata ta? Cu siguranta ai intrat in noul an cu o povara care te apasa, dar nu exista niciun motiv pentru care sa o duci cu tie si pe mai departe. Daca nici primavara asta nu te eliberezi de tot ce-ti strica bucuria de a trai, atunci cand? Rezolva relatiile toxice din viata ta acum, cat inca ai forte proaspete si rabdare.

Poate ca jobul tau actual te tine in loc de prea multa vreme, financiar vorbind, iar seful si colegii sunt o sursa de stres care nu merita sacrificiul tau. Poate ca relatia in care te complaci a inceput sa semene cu o telenovela, iar rutina a luat locul bucuriei de altadata. Prietenii care continua sa te dezamageasca nu au nici ei ce sa mai caute langa tine. Fa-ti curaj si alege ce merita sa pastrezi si ce trebuie sa lasi in urma!

Largeste-ti orizonturile, cu un city break

A trecut deja destul timp de cand ai plecat ultima oara intr-o vacanta, iar programul tau pare sa nu-ti mai permita asta prea curand. Totusi, nu este nevoie sa petreci zile intregi intr-un loc, pentru a te incarca de energii noi. Alege un city break intr-un oras de poveste, care sa iti ofere o portie condensata de relaxare, dar si o incursiune intr-un univers aparte.

Fie ca alegi sa te pierzi pe stradutele din Lisabona, sa plutesti cu gondola pe canalele venetiene sau sa simti greutatea istoriei imperiale, in fata monumentelor vechii Rome, nu vei regreta o asemenea experienta. La final, te vei intoarce cu noi amintiri pretioase si vei avea ce povesti prietenilor, la o cafea.

Asadar, bucuria primaverii este forta de care te poti folosi pentru a readuce armonia in viata ta. Cu ideile bune de mai sus, anul tau ar putea fi cu adevarat memorabil.

Credit foto: Shutterstock

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii