Dezvoltare personala

#obiceiuri zilnice oameni de succes #oameni de succes #obiceiuri zilnice

Sapte obiceiuri zilnice ale oamenilor de succes, pe care ar trebui sa le adopti si tu

Asa cum un plan de business bine gandit te poate face bogat, o serie de obiceiuri zilnice te poate ajuta sa iti schimbi viata in bine si sa cunosti succesul atat pe plan personal, cat si profesional. La fel ca majoritatea lucrurilor din viata, adoptarea unor noi obiceiuri zilnice necesita disciplina si angajament. Potrivit unui studiu recent, este nevoie de peste 18 zile pentru a-ti forma un nou obicei. Ești gata sa iti schimbi viata? Atunci nu vei dori sa ratezi sfaturile oferite mai jos.

Planifica de seara

Rezerva-ti 15 minute in fiecare seara pentru a stabili cateva lucruri pentru ziua urmatoare. Alege-ti hainele si accesoriile pe care vrei sa le porti, noteaza-ti in agenda lucrurile pe care le ai de facut a doua zi si pregateste-ti toate lucrurile de care ai nevoie, de exemplu, geanta pentru sala de sport sau gustarile pe care vrei sa ti le pui in geanta. Aceasta organizare atenta o sa iti permita sa ai mai mult timp dimineata pentru un mic dejun sanatos sau pentru a te ocupa de familie.

O rutina de dimineata

O rutina echilibrata de dimineata este cheia unei zile de succes. Adapteaza-ti aceasta rutina in functie de necesitatile individuale, dar nu uita sa incluzi un mic dejun sanatos, putina miscare si cateva minute de liniste pentru a te concentra pe prioritatile zilei.

Recunostinta

Este usor sa privim spre ceea ce ne dorim si sa uitam de momentul in care ce avem in prezent era doar o dorinta neimplinita inca. Fie ca te rogi, fie ca meditezi sau doar iti aloci cateva momente de liniste, nu uita sa fii recunoscator pentru toate lucrurile minunate din viata ta. Pare foarte simplu, dar este o practica esentiala ce iti va schimba, in timp, aproape fara sa simti, perspectiva asupra vietii.

Carti inspirationale

Oamenii de succes citesc foarte mult si nu doar fictiune, ci si carti care ii ajuta sa isi largeasca orizonturile. Daca nu ai prea mult timp pentru citit, foloseste o boxa portabila pentru a asculta audiobook-uri in timp ce faci curatenie sau desfasori alte activitati care nu necesita o concentrare prea mare, astfel incat sa poti fi atent la ce auzi.

Fa miscare

In cartea “Creierul se transforma. Experientele neuroplasticitatii”, doctorul Norman Doidge arata ca noi studii in domeniul neurologiei demonstreaza ca exercitiile fizice “stimuleaza productia si secretia unui element de crestere neuronala, care joaca un rol crucial in plasticitatea creierului”. Asadar, miscarea te ajuta nu numai sa iti mentii corpul in forma, ci si mintea. Chiar daca nu ai prea mult timp liber, 20-30 de minute de activitate fizica sunt suficiente pentru a te bucura de beneficii importante.

Incepe cu ce e mai greu

Uneori avem tendinta de a lasa o sarcina dificila la finalul programului sau de a o amana, pana cand ajungem sa o facem pe graba si, de multe ori, nu prea grozav. Incepe fiecare zi cu sarcina cea mai dificila, mai cu seama cu cat dimineata ai mintea mai limpede si poti lucra mai eficient.

Un spatiu organizat, o minte limpede

Un spațiu curat coincide cu o minte limpede! Tine minte acest lucru si incearca sa te asiguri ca lucrezi in fiecare zi intr-un spatiu ordonat. Asta poate fi o provocare daca lucrezi de acasa si imparti camera de lucru cu alti membri ai familiei. Totusi, asigura-te in fiecare seara ca faci putina ordine, astfel incat a doua zi sa iti incepi activitatile intr-un spatiu care arata placut. Daca ai posibilitatea, amenajeaza-ti un loc doar al tau si pastreaza pe masa de lucru doar obiectele care te ajuta sa te simti productiv si creativ.

Oricare ar fi domeniul in care iti doresti sa cunosti succesul, o disciplina riguroasa te va ajuta sa-ti implinesti visele. Tine cont si de sfaturile de mai sus, pentru a face fata cu bine oricarei provocari.

Sursa foto: Pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare