Dezvoltare personala

#oameni insemnati #oameni insemnati de Dumnezeu

Oamenii insemnati de Dumnezeu – cine sunt si ce rol au pe Pamant

In special cei care au avut bunici la tara au auzit cel putin o data indemnul „Fereste-te de omul insemnat!”. In popor se spune ca oamenii insemnati sunt oameni rai, de care este bine sa te feresti. Acestia poarte anumite semne pe corp, din natere, precum pete sau cicatrici.

 

Aceasta credinta populara are ca temei o pilda din Noul Testament, unde, la „Faptele Apostolilor”, se vorbeste despre „Vrajitorul Simon” despre care se spunea ca a ajuns in cetatea Samaria, drept „om insemnat”.

Semnele din nastere au starnit de-a lungul veacurilor numeroase superstitii si mituri fabuloase. Acestea nu erau considerate doar urate ci erau dispretuite si chiar temute.

In America, de exemplu, multe femei au fost sacrificate pe rug din cauza acestor semne, deoarece se credea ca sunt vrajitoare. 

In acelasi timp, in Franta medievala, oamenii credeau ca sunt semnele diavolului si copilul atins de demoni trebuie exorcizat. Se realizau adevarate ritualuri de exorcizare, unele extrem de periculoase.

Pe de alta parte, spaniolii si arabii credeau ca semnele din nastere sunt norocoase si, daca le atingi, iti vor implini o dorinta.

De asemenea, la arabi se spunea ca daca o femeie insarcinata isi atinge o anumita parte a corpului in timpul unei eclipse de luna, copilul ei va fi insemnat pe viata in locul respectiv.

In India se spunea ca petele diforme si puternic colorate reprezinta pacatele din vietile anterioare, pe care sufletul trebuie sa le ispaseasca in aceasta viata. Tot aici, superstitiile spun ca cicatricile cunt semne ale unor suferinte sufletesti mari.  Pe de alta parte insa, alunitele frumoase, care dadeau farmec trasaturilor fetei, erau considerate semnele unei vieti lungi si prospere.

In schimb, exista inca credinta conform careia, daca o femeie insarcinata fura un fruct, o leguma, o floare, sau orice altceva la care pofteste, copilul va purta toata viata un semn distinctiv in locul in care aceasta se atinge prima data dupa sustragerea obiectului. In Moldova se spune ca bebelusul va purta un semn care va arata intocmai precum obiectul furat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului