Dezvoltare personala

#meloterapie #meditatie #cromoterapie #relaxare #cer instelat #concurs #spaceart

O noua metoda de relaxare

Aproape oricine a simtit, la un moment dat, care sunt consecintele unei vieti suprasolicitante: aparitia stresului, a problemelor de sanatate si a tensiunilor in mediul social sau in cadrul familiei. Recomandarea imediata a specialistilor este urmatoarea: relaxeaza-te!

Unde ai putea insa gasi o oaza benefica de relaxare in aglomeratia secolului 21? Specialistii au gasit insa solutia – un tavan instelat la tine in dormitor. Este o metoda simpla de care poti beneficia chiar la tine acasa.

SpaceArt, firma care aduce stelele la tine in dormitor, ofera o gama larga de produse, de la Cupole instelate, un spectacol cu o ploaie de meteoriti pana la imagini cu lagune sau peisaje montane.

Cum poate o creatie decorativa sa te deconecteze de problemele cotidiene? Simplu. Pentru ca Cerul Instelat de la SpaceArt imbina cu succes patru metode folosite in centre de relaxare si recomandate de catre specialisti: cromoterapia, relaxarea prin imagini, meditatia si posibilitatea de a practica meloterapia.

Toate aceste metode pot fi considerate usor utopice de catre omul modern, insa medicina alternativa si folosirea acestora inca din timpuri stravechi stau drept marturie la baza veridicitatii lor.

Bucura-te de beneficiile cromoterapiei

SpaceArt Creations si-a propus si a reusit sa depaseasca granitele unei metode inedite de decorare a dormitorului. In primul rand, paleta de culori aleasa corespunde principiilor care stau la baza cromoterapiei. Practica aceasta dateaza inca din vremea Egiptului Antic, cand pacientii erau tratati cu ajutorul razelor solare reflectate in diferite obiecte.

Datorita Cerului Instelat de la SpaceArt, nu trebuie sa depui absolut niciun efort pentru a te bucura de beneficiile cromoterapiei. Culorile alese de SpaceArt vor interactiona cu corpul tau chiar si atunci cand inchizi ochii si adormi.

Dominanta este culoarea albastru, reprezentanta intuitiei, a creativitatii, pacii si comunicarii. Albastrul este folosit in cromoterapie pentru a calma, fiind asociat cu recastigarea concentrarii si reducerea stresului. La nivel fiziologic, culoarea albastru se foloseste in tratarea hipertensiunii. De asemenea, s-a constatat ca albastrul reduce durerile cauzate de sistemul articular.

Dominantei albastru i se alatura nuantele de violet si indigo, culori care conduc la meditatie, la un echilibru al fiintei interioare cu exteriorul, a redobandirii logicii si a ratiunii. Verdele, aflat in mijlocul scarii cromatice, este culoarea constantelor. Aceasta culoare realizeaza o armonie intre trup si minte, reduce tensiunile si revitalizeaza organismul. Fiind un element al naturii, verdele simbolizeaza renasterea, regenerarea.

Principiile cromoterapiei folosesc culoarea verde pentru a combate stresul si starile de agitatie. Verdele regleaza presiunea arteriala si disfucntiile digestive.

Albul, rosul, rozul si viridianul vin sa completeze cromatica oferita de SpaceArt, in functie de cerintele fiecaruia. Pentru ca SpaceArt poate realiza o lucrare artistica tinand cont de necesitatile si preferintele tale.
    
Relaxeaza-te prin intermediul imaginilor


O alta forma de terapie care se poate realiza cu ajutorul Cerului Instelat de la SpaceArt este relaxarea prin imagini. In mod traditional, aceasta forma de terapie presupune imaginarea unor locuri relaxante si purtarea individului acolo cu ochii mintii.

Cat de obosit esti oare atunci cand te asezi in pat? Crezi ca la sfarsitul zilei mai ai puterea sa te transpui intr-o alta lume? SpaceArt reuseste sa iti faciliteze drumul catre taramuri idilice prin prezentarea unui univers spatial chiar in fata ochilor tai. Tot ce trebuie sa faci este sa stingi lumina si sa pasesti astfel intr-un taram instelat.

Visele se transforma in realitate si te trezesti la lasarea serii in propriul pat, inconjurat de o ploaie de stele. Ai astfel un ragaz de meditatie, de implinire si de relaxare in intimitatea propriei tale case. Inspira adanc, priveste constelatia de stele, armonia asezarii acestora si vei simti cum muschii incep sa se detensioneze, iar mintea ta se lasa cuprinsa de linistea astrelor.

Lasa-te purtat de sunetul muzicii


Completeaza armonia cerului instelat cu un fond muzical destinat relaxarii. Meloterapia nu este o practica noua, pentru ca suntem fascinati de sunete inca din primele clipa de viata.

Sunetele ne inconjoara pe tot parcursul vietii, insa odata ce invatam sa comunicam cu ajutorul cuvintelor, uitam parca sa ascultam ritumurile din jurul nostru. Meloterapia vine sa readuca lucrurile intr-un ritm calmant si are proprietati de a vindeca anumite afectiuni.

Nu este o noutate faptul ca, de exemplu, pentru calmarea sistemului nervos, terapeutii recomanda ascultarea Concertului Nr. 5 pentru pian si orchestra de Beethoven. In acelasi mod poti combate oboseala, stresul, surmenajul.

Combina sunetele relaxante cu o imagine a infinitului si profita astfel la maxim de beneficiile terapiilor alternative . Acorda-ti doar cateva minute in fiecare seara si priveste frumusetea creatiilor SpaceArt. Lasa-te inundat de beneficiile terapeutice ale Cerului Instelat.

Participa la concurs si castiga o lucrare decorativa SpaceArt Creations. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii