Dezvoltare personala

#batranete linistita #batranete

Iti doresti o batranete linistita? Iata ce trebuie sa faci inca de pe acum!

Multe persoane refuza sa se gandeasca la viitor, mai ales la cum va arata viata lor incepand din momentul pensionarii. De cele mai multe ori, teama de singuratate, lipsa unei activitati constante, ori problemele de sanatate generate de varsta se numara printre cele mai mari preocupari care intuneca gandurile unei persoane aflate la varsta maturitatii.

 

Cu toate acestea, nu ar trebui sa consideri batranetea ca fiind o boala, ci o etapa normala din viata oricarui om si, din acest motiv, ar fi bine sa incerci sa iti faci aceasta perioada cat mai frumoasa posibil.

Iata cateva sfaturi de care ar trebui sa tii cont inca de pe acum!

1. Priveste cu optimism perioada urmatoare

Psihologii sunt de parere ca majoritatea persoanelor isi formeaza anumite stereotipuri legate despre definirea vietii odata ce acestea au ajuns la batranete. Studiile arata ca mai mult de 50% dintre oameni privesc batranetea cu o atitudine intreptata spre negativism, vazand doar aspectele nefavorabile ce vin odata cu aceasta varsta, in timp ce doar 44% dintre oamenii trecuti de prima tinerete, ce se indreapta spre varsta a treia adopta o atitudine relaxata, pozitiva.

Tot studiile arata ca cei ce au o imagine destul de pozitiva, benefica despre frumusetiile celei de-a treia tinerete, vor face fata mult mai usor problemelor de sanatatea fizica si mentala si se vor recupera mai usor. De asemenea, batranii care sunt inconjurati de afectiune si de atentie isi vor recapata mai rapid energia si pozitivismul. Accesand link-ul urmator https://www.batranetifericite.ro/, vei descoperi o solutie optima pentru perioada batranetei de a iti gasi echilibrul si pacea de care ai nevoie, asistat fiind in permanenta de o echipa competenta, care are intotdeauna grija sa se plieze pe nevoile tale.

2. Incearca sa iti gasesti linistea si sa te bucuri de afectiune

Chiar daca, se crede ca odata ce o persoana a ajuns la o varsta inaintata nu mai are niciun fel de preocupare, urmand sa duca o existenta lipsita de griji, in realitate nu este deloc asa.

Batranetea poate reprezenta pentru multe peroane o apasare destul de mare, pentru ca pana in acel moment, au fost obisnuite sa se descurce singure, sa fie pe cont propriu, fara sa depinda de nimeni altcineva. In schimb, de la o anumita varsta, imposibilitatea de a se descurca singuri reprezinta elementul primordiat asupra caruia batraneii isi fac griji.

De cele mai multe ori, copii si nepotii sunt destul de ocupati cu viata lor, neavand intotdeauna suficient timp pentru a se ingriji de starea emotionala si de sanatate a celor mai varstnici. Asadar, daca iti doresti sa faci ceva pentru tine si sa veghezi asupra batranetii tale, afla mai multe detalii aici legate despre caminele de batrani pe care le poti accesa dupa o anumita varsta.

3. Nu uita de problemele de sanatate aferente varstei

Sanatatea este un alt factor important in aceasta perioada, fiind un subiect destul de dificil, mai ales in ceea ce priveste batranii. Beneficiind de serviciile cetrului Batraneti Fericite, nu doar ca vei avea parte de cele mai bune conditii pentru a duce o existenta linistita, insa te vei putea bucura si de servicii speciale, de personal calificat pentru a te ajuta sa infrunti orice problema de natura medicala.

4. Gaseste-ti preocupari si fa-ti prieteni cu care sa imparti acelasi pasiuni si trairi

Probabil, o sa iti para destul de dificil, mai ales la inceput, sa te obisnuiesti cu lipsa activitatilor obisnuite, care au intrat in rutina ta o perioada indelungata de timp. Nu ar trebui sa tratezi batranetea ca pe o boala si sa stopezi anumite pasiuni, care iti aduceau zambetul pe buze, ci doar ar trebui sa iti canalizezi timpul intr-o maniera cat mai eficienta si productiva pentru tine. Fa-ti noi prieteni de varsta cu tine, care sa iti inteleaga trairile, sentimentele si starile prin care treci si alaturi de care sa faci fiecare moment mult mai frumos si interesant.

Acestea sunt primele sfaturi de care ar trebui sa tii cont inca de pe acum, astfel incat sa duci un trai benefic si fericit la batranete. Pe tine te preocupa aceasta perioada?

 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare