Dezvoltare personala

#iubire de sine #dezvoltare personala

Invata sa te iubesti

Tine minte acest lucru: singura persoana cu care esti sigura ca vei petrece tot restul vietii esti tu insati. Drept urmare, nu ar fi timpul sa te iubesti? Sa te iubesti nu doar pentru calitati ci si pentru defecte. Usor de zi, greu de facut, ai spune. Este adevarat ca este un proces de durata, de cateva luni, poate chiar ani. Insa, cel mai greu lucru nu este sa reusesti ci sa fii constienta ca trebuie sa faci acest lucru si sa ti-l doresti cu adevarat.

 

Cum putem sa avem mai multa incredere in noi?

Daca nu crezi in tine insati, nimeni nu poate face acest lucru in locul tau. Drept urmare, a venit timpul sa actionezi, cu gesturi foarte simple pe care sa le introduci in rutina zilnica:

  • Zambeste mai des. Zambeste in oglinda, persoanelor cu care te intalnesti pe strada...vei vedea ca acest gest simplu va avea doar efecte pozitive asupra ta. Cu cat vei zambi mai mult, cu atat te vei simti mai fericita.
  • Mergi la shopping mai des. Ce zici de achizitionarea unor parfumuri? Daca vei mirosi bine, automat te vei simti si mai bine. Astfel, du-te la un magazin parfumuri si alege parfumul preferat chiar acum.
  • Fa o lista cu calitatile tale si accepta-le. Fa in egala masura o lista cu defectele tale si decide fie sa le accepti, fie sa depui eforturi pentru a le schimba. Doar sa nu fii foarte dura cu tine.
  • Iubeste-ti corpul. Descopera arta de a te iubi.
  • La sfarsit de saptamana, fa-ti timp pentru a face o lista cu realizarile din acea saptamana, vei vedea ca sunt mai numeroase decat ai fi crezut.
  • Sarbatoreste victoriile. Meriti.

Primeste toate lucrurile din viata cu bratele deschise. Incearca sa iti schimbi obiceiurile nesanatoase, sa faci doar lucruri bune pentru tine si corpul tau. Ajuta-i pe altii. Facand un pas spre ceilalti faci un pas si spre tine insati si efectele nu au cum sa fie altfel decat pozitive. Ajutandu-i pe ceilalti te ajuti pe sine. Ai sentimentul ca vei contribui la o multime de lucruri pozitive si vei avea parte doar de intalniri pozitive.

Inconjurandu-te de persoane care au aceeasi stare de spirit ca si tine, aceea de a-i ajuta pe ceilalti, vei vedea ca acumulezi suficiente unde pozitive pentru a te simti mai bine. Fa-ti proiecte, chiar daca sunt banale, astfel nu faci dect sa imbratisezi viitorul cu determinare si optimism.

Sursa foto: lmj.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului