Dezvoltare personala

# realizare profesionala #psiholog elena cucicovschi #femeie #feminitate #fericire

INTERVIU ACASA.RO: Psiholog Elena Cucicovschi: „Femeia are nevoie sa fie fericita, barbatul are nevoie sa se realizeze profesional”

Psiholog, business-lady de succes, trainer in feminitate si instructor certificat in practici feminine de amplificare a senzualitatii, Elena Cucicovschi poate fi considerata, in adevaratul sens al cuvantului, cel mai complex si specializat consilier pe teme de feminitate din Romania. In prezent, este moderator si prezentator al emisiunii “Arta de a fi Femeie, cu Elena Cucicovschi”, la Canal 33.

Arta de a fi Femeie este cel mai mare studio online de feminitate, un loc special in care femei de pretutindeni, cu ajutorul cursurilor, workshop-urilor si training-urilor dezvoltate de catre Elena Cucicovschi, reusesc sa se descopere pe ele insele si sa isi recapete esenta feminina. Cum a pornit Elena Cucicovschi pe acest drum si cum a indrumat ea peste 10.000 de femei in cei peste 6 ani de activitate, aflam chiar de la ea in randurile de mai jos.

Cum incepe calatoria unei femei catre feminitate?

De obicei calatoria unei femei incepe de la o criza personala, dupa ce experimenteaza esecul in viata din punct de vedere al relationarii. Marea majoritate a femeilor acceseaza cursurile de feminitate din cauza esecului in relationarea cu barbatii.

Relationarea este cea mai mare necesitate a femeii pentru ca femeia stie ca in relationarea armonioasa este ascunsa fericirea. Este un adevar dar asta nu inseamna ca femeia nu poate fii fericita in interiorul sau, cu sau fara ajutorul unui barbat, deoarece fericirea este o stare si nu barbatul induce aceasta stare. Perceptia gresita a femeilor este ca traiesc in iubire atunci cand iubesc un singur om. Este o perceptie gresita pentru ca se refera la iubire in general.

Feminitatea inseamna fericire, sa accesezi aceasta stare indiferent de circumstante, in momentul in care traiesti in pol feminin traiesti in fericire. Femeia are nevoia de a fi fericita, barbatul are nevoia de a se realiza pe plan  profesional. Din pacate, in ziua de astazi prioritatile femeilor s-au schimbat si multe dintre ele au obiective masculine, cu prioritate pe cariera. Ajung, apoi, la o varsta si isi dau seama ca fericirea pe care au cautat-o nu se afla in aceste lucruri si nu au de fapt valoare pentru ele. Atunci acceseaza cursurile de feminitate si incep calatoria spre cunoasterea personala si fericire autentica.

Cum vezi tu femeia?

Pentru mine femeia are o putere nemarginita, poate evolua si se poate dezvolta exact atat cat isi doreste, atat cat ii permite realitatea ei. Femeia este cea care ridica, coboara, inspira, este o adevarata muza! Femeia este cea care este responsabila de fericire, fericirea ei cat si a celor din jurul ei.

Care este secretul descoperirii feminitatii?

Secretul feminitatii este pe cat de simplu pe atat de complex. Bazele lui sunt in relaxare, placere, satisfactie, sexualitate, bucurie si fericire. Feminitatea se afla sub semnul principiul pasiv asa ca femeile au nevoie intai sa invete sa se relaxeze si sa traiasca fiecare clipa cu bucurie daca vor sa afle secretul feminitatii autentice.

Exista femei care nu au nevoie nici de scoli, nici de cursuri pentru a invata ce este feminitatea cu adevarat. Acestea stiu sa traiasca frumos, sa fie fericite, sa isi pastreze stilul de viata si sa isi pastreze responsabilitatile de femeie. Nu fac cariera, nu au nevoie de actiune, nu au nevoie de testosteron in societate. Isi traiesc viata in flux.  Dar, din pacate, sunt putine. Celelalte au nevoie de toate lucrurile care, de fapt, sunt ale barbatilor. Si asta le impiedica sa isi descopere puterea si feminitatea.

Povestea ta de succes inspira femei. Ce poveste te-a inspirat pe tine?

Asa este, povestea mea inspira femei pentru ca este o poveste autentica si le arata acestora ca se poate!

Si eu, la un moment dat, am realizat ca femeile de pe copertele revistelor, femeile de succes, femeile creative au tot doua maini si doua picioare, la fel ca celelalte. De ce unele sunt fericite si implinite si altele nu? Asa am realizat ca puterea se afla in interiorul nostru!

Pentru mine, un punct de reper a fost Monica Bellucci care a devenit pentru prima oara mama la 40 de ani si a doua oara la 46 de ani. A devenit Bond Girl la 50 de ani si este considerata in continuare una dintre cele mai frumoase femei din lume. Imbatraneste frumos, cu gratie, cu feminitate si isi traieste viata ca si cum ar avea mereu 25 de ani, nu 50. Am realizat ca este vorba despre o energie personala asa ca Monica Bellucci a devenit un reper. Energia personala poate creste si poate deveni mai buna. Daca ea poate, fiecare femeie poate. Trebuie doar sa inteleaga cum!

Am vrea sa aflam mai multe despre Elena Cucicovschi, din punct de vedere al proiectelor pe care le desfasoara dar si a vietii personale.

Sunt mama unui copil adolescent, sotie, dar mai presus de toate sunt o femeie care a invatat sa fie fericita, pentru ca fericirea este o stare. Eu am invatat sa o induc, sa mentin si sa traiesc in aceasta stare de fericire indiferent de circumstante.

Profesional, sunt in plina desfasurare a proiectelor de pe platforma pentru ca suntem cel mai mare studio online de dezvoltare personala pentru femei. Am dezvoltat mai multe categorii noi de programe din dorinta de a le face cat mai accesibile, pentru a ajunge la cat mai multe femei. In acest moment, avem disponibile proiecte cu preturi cuprinse intre 90 de lei si 2.500 de euro.

Si pentru ca situatia actuala o cere, am schimbat putin si formatul si am creat jocurile interactive pentru femei cum ar fi "Manifest al Dorintelor" si "Jocul Interactiv Femeia cu bani". Sunt jocuri transformationale si educationale cu un impact foarte mare. Formatul jocurilor este unul  interactiv si interesant, prin intermediul caruia femeile primesc zilnic sarcini si teme pe care trebuie sa le rezolve si trimita inapoi la noi.

Cel mai bine cotat program de anul acesta este Jocul Interactiv Femeia cu Bani, este programul vedeta, daca il pot numi asa. In plus, suntem in curs de pregatire si lansare a 5-6 programe noi.

De ce proiectele tale sunt diferite de orice altceva care exista in acest moment?

Intr-adevar, proiectele mele sunt foarte diferite de orice alt tip de cursuri care exista in acest moment disponibile pe piata si asta se datoreaza in mare parte faptului ca eu nu mut informatia din punctul A in punctul B ci ofer o experienta de viata! Experienta mea de viata, in primul rand. Fiecare curs a fost testat, trait de mine, si abia mai apoi predat catre alte femei. Este diferit pentru ca este autentic, testat, trait pe propria mea piele.

Eu le ofer femeilor o alternativa, un stil de viata diferit, schimb conceptii si concepte gresite. In plus, consider ca asta este misiunea mea, aceea de a ajuta si alte femei sa atinga fericirea autentica.

Esti considerat cel mai bun trainer de feminitate si sexualitate in acest moment. Cum ai ajuns sa fii cea mai buna?

Intentia mea cand am luat-o pe acest drum nu a fost sa devin cea mai buna sau ce mai rea, nu m-am gandit sa ma pozitionez nicicum. Tot ce mi-am dorit a fost sa fiu ascultata de catre femei cu inima si acestea sa imi permita sa imi fac misiunea.

Sunt cea mai buna la momentul actual pentru ca sunt autentica! Povestea mea este una autentica iar eu imi permit luxul de a fi eu insami, cu bune si cu rele!

Ce te recomanda profesional pentru a putea preda feminitate femeilor? Ce cursuri si scoli ai absolvit?

Am studiat avansat psihologie, scoala de traineri in feminitate, m-am initiat in practici energetice feminine, practici orientale, taoiste, sunt instructor certificat in practicile cu muschii intimi si sanatatea feminina. Am invatat in Rusia, Ucraina, Crimeea, Londra, Paris, Belgia si Grecia. Am lucrat cu maestri care isi desfasoara activitatea doar cu circuit inchis si prin recomandare.

Am invatat foarte mult si am lucrat individual cu traineri mari, de renume mondial, am lucrat cu profesori renumiti, samani, maestri orientali, dar pot spune in acest moment ca cea mai importanta pregatire este practica cu peste cele peste zece mii de femei cu care am lucrat in acesti sase ani. Pentru mine, acesta este cel mai mare grad de profesionalism.

Cu ce pot sa ma mandresc cu adevarat este faptul ca eu lucrez in continuare, individual, cu trainerul meu, cel care a creat aceste tehnici si concepte in urma cu mai bine de 20 de ani. Vorbim despre practici energetice feminine si tehnici de succes dedicate strict femeilor in care eu am fost initiata direct de la sursa.

Ce cursuri, workshop-uri, tabere ai in acest moment disponibile pentru femei?

Acum sunt disponibile patru Scoli: Scoala de Feminitate online care este si prima Scoala de Feminitate din Romania, Scoala Gheiselor online, Scoala online Femeia Regina si Scoala online Sexualitatea Femeii. Mai sunt apoi training-uri, webinarii, workshop-uri, tabere de feminitate si, pentru cele care isi doresc, elaborez programe personalizate.

Scoala de feminitate este ABC-ul pentru fiecare femeie. Aici se invata despre cum functioneaza femeia si barbatul, cum se face relationarea in cuplu la nivel energetic, fizic si mintal, se invata cum se acceseaza energia feminina. Programul dureaza un an, timp in care femeile acceseaza acceptarea de sine, dragostea de sine, demnitatea personala, senzualitatea, increderea, relationarea in cuplu, relatiile dintre parinti si copii, cresterea energiei vitale, cresterea libidoului, incetinirea proceselor de imbatranire, echilibru emotional si hormonal. In urma scolii, femeia ramane cu cele mai eficiente tehnici de life management feminin pe care le aplica o viata intreaga.

Scoala gheiselor este un program mai complicat care presupune disciplina. Cursantele isi insusesc toate tehnicile si practicile stravechi si moderne de amplificare a puterii feminine, prin intermediul senzualitatii si activarea resursei proprii. La scoala gheiselor, femeia trezeste energia succesului atat pentru ea, cat si pentru partenerul sau. Tot prin intermediu acestui program femeile se pregatesc pentru nastere, isi rezolva problemele cu fertilitatea si se refac dupa nastere. 

Scoala online Femeia Regina este programul dezvoltat pentru femeile care vor sa isi descopere puterea interioara, care doresc sa isi traiasca unicitatea si nu se incadreaza in niciun sablon. Descopera resursele necesare pentru a ramane mereu autentica si isi pastreaza autoritatea si puterea in cel mai feminin mod cu putinta.

Scoala online Sexualitatea Femeii este dedicata celor care vor sa isi restabileasca fluxul de energie sexuala si sa isi schimbe radical viata. In cadrul acestui curs se invata curatarea canalului energetic, redescoperirea sexualitatii si a sursei interioare de armonie, putere, feminitate, fericire si abundenta!

Mai sunt disponibile si alte training-uri, workshop-uri si tabere, le puteti vedea pe toate in sectiunea magazin a site-ului www.artadeafifemeie.ro

In afara de proiectul Arta de a fi Femeie, in ce alte proiecte esti implicata?

In afara acestui proiect foarte mare sunt implicata si in alte proiecte de business si fix acesta este motivul pentru care eu sunt exemplul viu de ECHILIBRU! Am reusit sa echilibrez cu succes feminitatea si tot ce inseamna ea dar si sa ma ocup de business-uri masculine, echilibrul perfect intre actiune si relaxare!

Daca ai putea alege orice alt parcurs personal si profesional, ce ai alege diferit, ce ai schimba?

O intrebare buna. Ce pot spune este ca sunt totalitatea experientelor mele si tot ce am facut in viata asta a condus catre acest moment si catre persoana care sunt acum.

Am avut mereu o pasiune pentru legile Universului si mi-am dorit mereu sa descopar raspunsuri la intrebari. Am vrut sa aflu cum este construita lumea, ce inseamna pasiunea cu adevarat si care sunt secretele succesului, de ce sunt actiuni care pentru unii functioneaza si pentru altii nu.

Daca nu as face ceea ce fac acum, cel mai probabil as face ceva similar dar care ar implica mai mult calatorit. Diferit nu as face multe insa as incerca sa descopar povestile din culturi diferite, tari diferite, femei diferite. Si pentru toate astea as calatori foarte mult. Cred ca nevoia mea de a descoperi m-ar duce prin toate colturile lumii sa aflu absolut tot ce este de aflat.

Sunt convinsa ca daca viata mea ar fi fost diferita, tot ceva creativ as face. Simt nevoia de a-mi elibera creativitatea. Bineinteles ca ma atrage si partea de business si ar fi mereu o componenta importanta in viata mea, dar nu as putea face niciodata doar asta. Am nevoie de partea creativa si trebuie sa faca parte din viata mea.

Acum am descoperit echilibrul perfect, formula ideala. Daca inainte credeam ca omul eficient este cel care munceste foarte mult si constructiv, acum stiu ca omul eficient este cel care imbina corect actiunea cu relaxarea. Daca am nevoie sa lucrez la un proiect de business, voi merge intr-o vacanta si voi lucra de pe plaja. Este un principiu de viata sanatos care ma ajuta sa fiu mereu in cea mai buna forma a mea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare