Dezvoltare personala

#conflicte #socri #razboi #solutii conflicte #conflicte socri

In razboi cu socrii? 2 conflicte frecvente si solutiile lor

Oricat de mult i-ai respecta pe socrii tai si indiferent ce sentimente te leaga de ei, este aproape imposibil ca atitudinea lor sa nu te deranjeze uneori. In spatele bunelor intentii pe care le au cu siguranta, tind mereu sa intervina in viata ta si a familiei tale.

Conflictele cu socrii sunt frecvente in orice familie, insa anumite persoane stiu sa le gestioneze mai eficient. Iata doua probleme care pot marca relatia voastra si invata sa le solutionezi cat mai bine, astfel incat sa nu iti creezi frustrari si sa nu le dai nici lor motive sa iti aduca reprosuri.

Socrii vor sa fie mereu prezenti in sanul familiei voastre

Isi doresc sa va petreceti vacantele impreuna cu ei, sa ii vizitati in fiecare weekend, va suna aproape in fiecare seara si va tin ore intregi "legati" de telefon. Asta nu poate insemna decat ca sunt dependenti de prezenta voastra si ca se tem ca vor ramane singuri.

Discuta cu sotul tau despre aceasta problema si ajungeti la un consens in privinta timpului pe care sunteti dispusi sa il petreceti in compania parintilor lui. Explica-i ca iti doresti sa mai faci si alte lucruri, sa va vedeti si cu prietenii vostri si chiar ca aveti nevoie de intimitate.

Cat despre modalitatea in care le puteti sugera socrilor ca va sufoca, efectiv, fiti cat mai diplomati si faceti tot posibilul sa nu ii raniti. In cele mai multe dintre cazuri, intentia lor nu este sa va copleseasca si sa va controleze, ci sa va ofere ajutorul lor neconditionat.

Socrii tai contesta regulile familiei tale si va critica mereu deciziile

V-au mustrat pentru creditul pe care l-ati facut cu scopul de a redecora casa, va cicalesc mereu cu sfaturi legate de cresterea copiilor, de gatit, de administrarea banilor vostri si incearca sa isi impuna intotdeauna punctul de vedere argumentand cu experienta lor de viata?

Este obositoare si frustranta aceasta atitudine, nu doar pentru voi. Singurul lucru pe care il poti face in astfel de cazuri este sa te inarmezi cu rabdare pentru a le explica, asa cum i-ai explica unui copil, de ce faceti alegerile pe care le faceti.

Dupa ce ti-ai motivat deciziile, atrage-le atentia asupra faptului ca atat tu, cat si sotul tau sunteti adulti acum, capabili sa luati singuri hotarari.

Parintii si socrii pot deveni foarte sensibili in astfel de situatii, iar ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa ii ranesti. Nu iti folosi partenerul drept paravan, incearca sa gestionezi singur/a situatia, cu cat mai mare siguranta de sine, pentru ca pana la urma asta vrei sa le demonstrezi: ca esti un adult care isi rezolva singur problemele.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare