Dezvoltare personala

#Douasprezece metafore despre cine sunt #George Hojbota #cine sunt #propria imagine #dezvoltare persoanala

George Hojbota semneaza calendarul I AM: "Douasprezece metafore despre cine sunt"

"Am pacatuit, am iertat, am fost in lanturi, m-am descatusat, am fost in intuneric, am pasit in lumina... am fost si sunt eu insumi. Calendarul I AM vorbeste despre a fi tu insuti, despre cunoastere, descoperire, toleranta, intelegere, acceptare, iubire... vorbeste despre mine si despre oricine."

 

Traim intr-o perioada in care imaginea pare sa conteze mai mult ca oricand, si totusi ceva in noi ne spune ca nu suntem doar o imagine. Fireste ca, asa cum corpul nostru proiecteaza o umbra, fiinta noastra alcatuieste o imagine reflectata de toate oglinzile intre care traim, oglinzi ale propriilor valori si idealuri, dar si ale societatii si culturii. O imagine cu care avem de multe ori o relatie ambigua. Suntem oare stapanii propriei noastre imagini sau ne stapaneste ea?

Daca ne privim in oglinzile societatii si ale culturii in care traim, vedem ca ele ne impun limite, ne dicteaza forme. Dincolo de aceste limite si forme se afla insa substanta noastra, adevarata persoana care traieste in noi si pe care e necesar sa o cunoastem pentru a ne pastra reperele identitatii noastre unice.

Traim totodata intr-o perioada in care definitiile se restructureaza. intelegem, poate, ca libertatea personala inseamna in primul rand acceptare de sine. Ca puterea personala inseamna in primul rand credinta in ceea ce suntem. Ca iertarea ne face si mai liberi, si mai puternici. Ca a ne trai adevarul interior e cel mai valoros lucru pe care il putem face pentru noi insine si pentru lumea noastra.

Pe drumul spre cunoasterea de sine ne intalnim cu ingeri si demoni, cu adevaruri si temeri, cu Dumnezeu si cu experientele noastre, cu idealuri, dorinte, vise, proiectii. Acestea sunt oglinzile capabile sa ne reflecte adevarul interior si in aceasta galerie a oglinzilor s-au nascut imaginile calendarului I AM, un proiect artistic asemeni unei calatorii a descoperirii de sine, care ne dezvaluie adevarata noastra identitate.

Este un proiect artistic motivational. Am ales asocieri pozitive, avand credinta ca in fiecare din noi exista ceva adevarat, puternic si bun, credinta care poate fi un reper major in descoperirea adevaratei noastre identitati si in alegerea acelui destin care ne implineste.

Calendarul "I AM" este un proiect "made in Iasi", este rezultatul unei munci de echipa. Initiatorii proiectului, Radu Aneculaesi si Gabriela Dobos, echipa de fotografi profesionisti ai ProImage, sunt la a treia editie a calendarului si pentru a treia oara au ales ca George Hojbota sa semneze directia artistica.

"Am invitat cele mai bune modele feminine si masculine ale Iasului: pe Catalina Apetroaiei si Alexandra Cojocaru, modele FirstModels Romania, precum si pe free-lancerii Victor Butmalai, unul dintre sportivii de performanta ai armwrestlingului, Ionut Stirbu, unul dintre cele mai solicitate modele masculine, si, desigur, Mathyas Aneculaesi, micul mare model de numai sase luni, care s-a comportat asemenea modelelor profesioniste."

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare