Dezvoltare personala

# frumusete exterioara #frumusete interioara #psihologi #frumusete

Frumos in interior, frumos la exterior! Cum sa arati si sa te simti perfect in pielea ta

Psihologii sustin ca frumusetea unei persoane nu este data doar de aspectul exterior al acesteia, ci mai ales de ceea ce se afla la interior. Gandurile, atitudinile, grija si respectul fata de sine insasi ii confera femeii o frumusete aparte care traduce vizual linistea sa interioara si starea de bine.

 

Monica Daniela Gaitanaru, psihoterapeut de orientare jungiana, sustine ca este foarte important sa dezvoltam prietenia cu noi insine: "Frumusetea inseamna armonie intre minte, corp si suflet, iar una dintre modalitatile prin care o poti obtine este sa ai grija de tine cu dragoste si blandete, sa iti acorzi rabdare si timp si, nu in ultimul timp, sa nu uiti sa celebrezi darurile fiecarei zile".

Cristina Schmidt, psihoterapeut, trainer si coach, este de parere ca o stare de bine, sentimentul ca te simti bine in pielea ta incepe cu o actiune.

Pentru a te simti bine in pielea ta ai nevoie sa te ingrijesti pe interior (sufletul, mintea) dar si la exterior (corpul, alimentatia, vestimentatia). inseamna sa fii aliniat: ceea ce gandesti cu ceea ce spui cu ceea ce faci si cu felul in care arati.

  • Tu iti iubesti corpul si faci in asa fel incat acesta sa o stie?
  • Priveste-ti gandurile: arata precum pielea ta?
  • Te bucuri de lucrurile simple?
  • De ce se simt bine unii oameni in pielea lor?

Asa cum ne facem timp pentru citit, exercitii fizice, diete sau sa iesim cu prietenii tot asa este nevoie sa ne facem timp si pentru ingrijirea pielii. Timpul este mereu o scuza pentru lucrurile pe care nu le facem.

Cum ar fi daca am inlocui scuzele cu o actiune?

Inceputul de an e, intotdeauna, o perioada plina de provocari emotionale. Hotarati sa fim mai buni, sa schimbam ceva, sa facem mai multe lucruri pentru noi, incepem sa trasam planuri complicate, de al caror succes pare sa depinda fericirea noastra. Am uitat, oare, sa ne bucuram de lucrurile simple? Sabon le propune tuturor celor care isi doresc nu doar o frumusete exterioara, ci mai ales o stare de bine, sa isi acorde mai mult timp. Rasfatul vine in aceasta iarna sub forma unui ritual in trei pasi, pe cat de simplu, pe atat de eficient:

1. Curata, cu ajutorul uleiul de dus care inlatura impuritatile fara a usca excesiv pielea

2. Exfoliaza delicat, folosind body scrubul

3. Hidrateaza in profunzime, aplicand o lotiune de corp

Produsele propuse de Sabon pentru ritualul de ingrijire descris mai sus vor surprinde prin texturile fine, efectul placut asupra pielii si, mai ales, prin parfumurile discrete, dar bogate. Arome de iasomie, mosc, lavanda, vanilie, patchouli, ghimbir si portocala fac parte din oferta variata a produselor, transformand ritualul de ingrijire intr-o experienta magica asteptata cu nerabdare de fiecare data. Timpul petrecut astfel va fi un timp dedicat grijii fata de propria persoana, iar starea de bine rezultata – un binemeritat cadou pentru propria persoana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii