Dezvoltare personala

#machiaj #femei #partener #relatie de cuplu

Femeile isi ascund adevarata fata in spatele machiajului chiar si noaptea, de dragul iubitilor

Machiajul le ajuta pe femei sa se infrumuseteze si sa capete incredere in fizicul lor, insa poate avea si efecte adverse daca doamnele si domnisoarele uita adesea sa se demachieze si sa-si curete tenul de produsele cosmetice. Un sondaj realizat in Marea Britanie arata ca un sfert din femei dorm machiate, pentru a arata bine in fata iubitilor lor.


Femeile, nesigure pe frumusetea lor naturala

Una din patru femei britanice nu se demachiaza seara, din dorinta de a arata bine in fata partenerului de cuplu in dimineata urmatoare. Desi sunt constiente ca machiajul purtat inclusiv in timpul noptii pe fata are efecte negative pe termen lung, reprezentantele sexului frumos nu renunta la fondul de ten, mascara si genele false atunci cand se pregatesc de somn.

La sondajul realizat de compania Ergoflex au participat 1500 de femei care au povestit care sunt obiceiurile lor de somn. 95% dintre respondente au marturisit ca le ascund partenerilor faptul ca dorm machiate pentru a arata bine in dimineata urmatoare.


Presiunea de a arata bine in orice moment, principalul vinovat

Intrebate de ce simt nevoia sa dorma cu machiajul pe fata, cele mai multe femei au precizat ca fac acest lucru din cauza faptului ca exista o presiune constanta de a arata bine in orice moment al zilei sau al noptii.

In acelasi timp, doamnele si domnisoarele care dorm machiate de dragul iubitilor recunosc ca nu reusesc sa se odihneasca bine in timpul somnului.


Autorul sondajului, surprins de rezultate

Jed MacEwan, reprezentantul companiei Ergoflex si autorul sondajului, se arata surprins de datele obtinute. El sustine ca in ultimii ani s-a discutat foarte mult pe tema relatiei dintre somn si sanatate si nu intelege de ce femeile dorm cu machiajul pe fata, in ciuda faptului ca stiu ce efecte poate avea: imbatranire prematura, iritatii, acnee, riduri, adica probleme care in loc sa le infrumusteze chipul, au efectul advers.

El le sfatuieste pe femei sa se gandeasca in primul rand la sanatatea lor si sa lase vanitatea deoparte. La prima ora a diminetii, barbatii nu observa diferenta dintre un chip machiat si unul demachiat, sustine Jed MacEwan. Un motiv suficient de bun pentru ca femeile sa respecte cu sfintenie demachierea inainte de somn.

Sursa foto: nytimes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului