Dezvoltare personala

#boli grafologie #scris boli # grafologie #parkinson #hipertensiune

Felul cum scrii iti arata bolile de care suferi

Analiza scrisului de mana, grafologia, cunoscuta mai ales pentru determinarea caracterului persoanelor care incalca flagrant legea, prinde teren, fiind din ce in ce mai folosita in angajarea si recrutarea de personal. Felul in care scrii iti poate “descifra” atat personalitatea, dar si eventualele afectiuni.


Evolutia din domeniul grafologiei a ajuns la nivelul in care poate detecta daca o persoana prezinta semne clinice ingrijoratoare care sa preconizeze boli precum autismul sau dislexia (n.r. - tulburare nervoasa, constand in dificultatea de a citi si a intelege ceea ce se citeste), conform site-ului healthypanda.net.

  • Hipertensiune arteriala - scris dezordonat, cu tremuraturi
  • Parkinson - scris tremurat si cu intreruperi usor vizibile
  • Dislexie - persoanele care sunt diagnosticate cu dislexie dau o forma ciudata literelor “d” si “q”. De asemenea, confunda litera “b” cu litera “d” in interiorul cuvintelor.
  • Autism - scris de mana caracterizat prin ezitare si pauze semnificative intre cuvinte.


Desi nu este incadrata in categoria “boli”, si sarcina poate fi “depistata” dupa modul cum scrie viitoarea mama.

Cercetatorii au descoperit faptul ca este posibil sa detecteze o sarcina in doar 72 de ore dupa conceptie, iar asta doar analizand scrisul femeii.

Diferentele se intalnesc in zona de mijloc a scrierii de mana a gravidei, in special la nivelul literelor “a” si “o”. De asemenea, prin analiza literelor “p”, “f”, “g” si “y”, sexul fatului poate fi determinat in mod clar la sfarsitul lunii a sasea. In cazul unui copil de sex feminin, literele anterior mentionate vor aparea inclinate spre stanga.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului