Dezvoltare personala

#cariereonline.ro # sfaturi dezvoltare personala #cariera #dezvoltare personala

Descopera-ti potentialul nebanuit urmand acesti 7 pasi simpli!

Desi cele doua exemple ale mele nu au, aparent, nicio legatura intre ele, imi doresc sa subliniez cu ele, folosindu-ma si de placerea de a va mai fi dat inca un exemplu de roman de exceptie, potentialul urias al fiecaruia dintre noi, potential care exista si care nu asteapta altceva decat sa fie scos la iveala!

Mai intai despre Iolanda Balas Soter. Recunosc, stiam ca a fost o sportiva de exceptie, dar cum toate realizarile dumneaei au fost inainte de 1970, cand subsemnata inca nu se nascuse, nu am stiut mult timp in ce consta acest exceptional al Iolandei Balas.

in cateva cuvinte, intre 1957 si 1967 Iolanda Balas a invins in 140 de intreceri consecutive, depasind propriul record mondial de 14 ori, de la 1,75 m la 1,91 m. in momentul in care a sarit 1,91 m distanta dintre Iolanda Balas si adversarele sale era foarte mare, niciuna dintre el neputand depasi 1,78 m. Recordul sau a durat 10 ani pana la introducerea stilului Fosbury, in 1971!

Un exemplu al suprematiei sportive a Iolandei Balas a fost si finala Olimpiadei de la Roma din 1960. Dintre cele 15 concurente initiale numai 4 au depasit inaltimea de 1,71 m. Iolanda Balas a sarit 1,73 m de la prima incercare, in timp ce adversarele ei epuizasera toate incercarile regulamentare. Dupa acest prag a continuat singura intrecerea depasind 1,75 m, 1,77 m, 1,81 m si 1,85 m la a treia incercare. Evident, a castigat medalia olimpica, cu o diferenta de 14 cm fata de a doua clasata!

Citeste continuarea articolului AICI!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului