Dezvoltare personala

# stabilitate financiara #femei #salariu

De ce femeile cu un salariu mare sunt mai atragatoare

Daca pe vremuri femeile cu un salariu mare puteau fi privite negativ de catre partenerii lor, astazi, beneficiile aduse de acestea sunt tot mai recunoscute si apreciate ca atare. O femeie cu bani este o promisiune de siguranta si stabilitate financiara, in special in cazul intemeierii unei familii.

Iata motivele pentru care femeile cu un salariu mare sunt mai atragatoare pentru barbati:


Barbatii sunt mai atrasi de femei stabile financiar


Cu toate ca in trecut femeile care castigau mai mult decat partenerii lor aveau probleme in relatie, in timp, perspectiva masculina s-a schimbat, arata mai multe studii. Un sondaj din 2010 din Jurnalul American de Sociologie sugereaza ca sunt tot mai multi barbati care cauta partenere dispuse sa contribuie financiar in casnicie. Un alt studiu, de la Brookings Institution, din februarie 2012, arata ca sunt mai multe cazuri de casnicii in care femeile au salarii mari.

Concluziile mai multor sondaje si cercetari sunt ca barbatii au inceput sa constientizeze avantajele unei relatii cu o partenera care are avere. Exista mai multe motive pentru care barbatii le considera atractive pe femeile cu salarii mari. Iata cateva dintre ele:


1 Siguranta financiara

Criza financiara a schimbat perceptiile asupra bunurilor materiale si nevoilor zilnice. Cand un barbat isi pierde postul, o sotie stabila financiar, cu un salariu mare, poate acoperi toate cheltuielile familiei, iar bunastarea acesteia nu are de suferit. Astfel, familia nu este nevoita sa renunte la traiul cu care s-a obisnuit si nu are grija zilei de maine.

Femeile casatorite, care castiga bine, investesc foarte mult, financiar, in propria familie si astfel toata lumea are de castigat. Atunci cand cuplul vrea sa-si trimita copiii la o scoala foarte buna, este important faptul ca se pot baza si pe venitul generos al mamei pentru plata taxelor scolare.

2 Obtinerea si onorarea unui credit

Intr-un cuplu, doi parteneri cu un salariu bun reusesc mai usor sa construiasca ceva impreuna decat atunci cand doar barbatul castiga o suma apreciabila. Creditele obtinute pentru construirea unei case sau cumpararea unei masini sunt lucruri la care pot contribui sotiile cu salarii mari. Un credit este mai usor de obtinut, iar sansele de a plati luna de luna, o perioada lunga, sunt mai mari.

3 Un cadou costisitor primit de la partenera

Desi femeile obisnuiesc sa primeasca daruri scumpe de la partenerii lor, si iubitele sau sotiile cu un salariu mare pot face surprize frumoase persoanei iubite. Din cand in cand, oricarui barbat ii place sa se simta rasfatat si sa primeasca de la partenera o vacanta in strainatate, pe banii ei.

4 Atasamentul autentic

Unii barbati se tem ca o potentiala partenera ii accepta din motive pur financiare. O femeie cu un salariu mare elimina automat riscul unei relatii care are la baza interesul. Autonomia femeii ofera independenta si barbatului, care nu mai simte pe umerii lui presiunea de a sustine financiar pe altcineva.

Sursa foto: singleblackmale.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare