Dezvoltare personala

#strigat #comunicare verbala #tacere #tipete #psiholog

De ce este bine sa tacem DOUA ore in fiecare saptamana. Sfatul psihologului

Inca din copilarie asistam la momente in care ceilalti tipa la noi, la alte persoane.. Astfel de reactii ne fac sa credem ca acest gen de relationare poate rezolva orice situatie....

“A tipa sau a urla este o neatentie la propriul sine, este o manifestare aruncata in jur din dorinta de control. Tacerea este adevaratul scop pentru cel care striga, linistea completeaza momentul si duce sau vine din intelegere si auto-observare. Exprimarea strigatului, cand nu esti in padure, pe langa faptul ca produce zgomote perturbante, furnizeaza anumite vibratii pe care cei mai emotionali le absorb instantaneu. A scapa de tipat este in primul rand o dorinta de dezvatare a acestui mecanism. A invata sa-ti asculti vocea, a fost o virtute pentru preoti in biserica, pentru yoghini in ashram si pentru calugari in pesterile sau manastirile de meditatie”, explica psihologul Alexandru Plesea,  cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Mintii.

Ascultarea propriei voci este primul pas pentru cel care tipa

In acelasi timp, specialistul considera ca ascultarea propriei voci este primul pas pentru auto-observatie, iar cel care nu o stapaneste are incapacitatea de se opri din tipat. Totodata, vorbitul din inima este al doilea pas pe care virtuosul spre tacere si-l poate insusi. Acesta tine de concentrare pe locul de unde pleaca comunicarea. Mecanica actuala vine din mintea formativa si asociativa, din vorbele si atitudinile la cum raspundem in jur. 

“Cel ce doreste aceasta virtute poate obtine vorbitul din inima prin exercitiu constant sau prin nuiaua cuiva. tipatul ori strigatul au o compozitie joasa de energie. Vibrational si stintific, nivelul celular al acelui moment scade, aducand cu el dispozitii fizice nefaste ale emitatorului si receptorului. Cel ce a tacut macar o zi in viata lui, sub diferite circumstante, are in desaga unealta cu care poate opri strigatul. Un simplu exercitiu, pe care oricine il poate face, este de a tacea 2 ore in fiecare saptamana. De a evita vorbirea virtuala, reala si orice alt mijloc tehnologic. Dupa cele 2 ore va descoperi ca-si aude vocea sau ca si-o poate controla sau decide cuvintele”, declara psihologul Alexandru Plesea.

Semnele pe care le putem vedea la cei ce nu urla sunt usor de observat, iar cu acestia merita sa traiesti, sa faci afaceri, sa inveti de la ei:

  • • isi mentin echilibrul vocii cand ceilalti din jur sunt tensionati.
  • • isi pot determina calitatea vocii in functie de context.
  • • Nu se grabesc in vorbire.
  • • Nu jignesc sau manifesta cuvinte triviale.
  • • isi accentueaza sau repeta cuvintele de rezolvare sau pozitive.

Sursa foto: pixabay.com/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii