Dezvoltare personala

#singuratate #incredere in sine #odihna

De ce este bine sa petreci timp in singuratate

In prezent, oamenii sunt conectati la restul lumii prin diverse metode. Multe forme de media le ofera posibilitatea de a interactiona cu ceilalti si de a-si exprima opinia. Gadgeturile precum smartphone-urile sau conexiunea permanenta la internet permit comunicarea rapida cu ceilalti. Grija permanenta de verificare a emailului sau contului Facebook contribuie la tabloul general. Psihic, insa, mintea umana are nevoie de singuratate pentru a reveni la parametri normali .

Iata in continuare cateva motive pentru care ar trebui sa petreci mai mult timp singura:
 

Odihna fizica si psihica


Timpul pe care il petreci singura ajuta creierul sa se odihneasca fara sa mai fie distras de elementele din jur. In acest fel, gandesti mai clar si te concentrezi mai bine. Singuratatea are capacitatea de a-ti revitaliza mintea si corpul. Fara intreruperi si factori disturbatori poti avea un randament mai bun in activitatea ta deoarece lucrezi mai mult, mai repede si retii lucrurile mai bine.

Cunoasterea de sine


In singuratate, esti tu insati si ai sansa de a te redescoperi sau de a-ti asculta vocea interioara. Daca intr-un grup ai fi tentata sa faci ceea ce face toata lumea, cand esti singura iti dai seama mai bine de ceea ce iti doresti tu si de ceea ce ai nevoie.

Cand petreci timp cu tine insati ajungi sa gandesti mai profund, sa analizezi acele lucruri importante din viata ta pentru care nu ai avut niciodata timp si chiar sa iei decizii majore.
 

Imbunatatirea relatiei cu ceilalti


Cand petreci mai mult timp singura, devii tot mai constienta de cine esti, de dorintele si asteptarile tale. De aceea, iti va fi mai usor sa decizi ce oameni vrei sa ai alaturi de tine si vei aprecia mai mult acele relatii.
 

Realizarea lucrurilor dorite


Cand petreci timp de una singura poti sa faci, in sfarsit, acele lucruri pe care ti le-ai dorit. O schimbare de look , un film bun cu putina branza si vin, o documentare pentru un proiect personal, o noua amenajare a unei camere, toate sunt lucruri pe care le poti face singura exact asa cum ti le-ai dorit, fara influente sau tensiuni din exterior.
 

Independenta si incredere de sine


Singuratatea implica si nevoia de a te descurca in orice situatie. Avantajul il reprezinta independenta si cresterea increderii in propria persoana atunci cand nu mai trebuie sa apelezi la cineva pentru a rezolva o problema.
 

Cum gasesti timp doar pentru tine


Programeaza-ti momentele de singuratate, altfel vei fi distrasa din nou. De exemplu, cand te opresti pe drum la un magazin, in loc sa te tot gandesti la problemele care te streseaza la serviciu, gandeste-te la o metoda prin care sa poti face cursul acela de marketing pe care ti-l doresti. In acest fel, nu va mai trece inca o zi si inca o saptamana fara sa gasesti solutii.

Nu sari peste pranz. Mergi afara daca poti. Chiar si 10-15 minute de singuratate, in aer liber sau intr-un alt loc departe de rutina zilnica iti pot fi de folos. Trezeste-te inaintea tuturor si fa-ti un ritual de dimineata.

Sursa foto: mirror.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare