Dezvoltare personala

# hobby angajati #hobby

De ce este bine ca angajatii sa aiba hobbyuri

Persoanele adulte, active din punct de vedere profesional, si-ar dori sa aiba timp pentru un hobby, arata un studiu publicat in Harvard Business Review.

 

Dorinta oamenilor de a avea timp pentru placerile lor are implicatii nu doar la nivel individual, ci si pentru businessuri. Atunci cand un om este relaxat, iar hobbyurile au darul de a aduce bucurie, angajatii sunt mult mai productivi. Putem face verificarea unei firme pentru a vedea cati dintre cei care lucreaza acolo au timp pentru o activitate artistica si sportiva si apoi sa facem comparatie cu cei care niciodata nu au timp pentru ei.

Studiul publicat in Harvard Business Reviwe arata care sunt avantajele aduse de practicarea unui hobby in cazul unui adult.

in zilele noastre toate lucrurile sunt intr-o continua miscare, iar organizatiile au mereu nevoie de idei noi si invovative pentru a-si depasi competitorii. Ideile originale nu vin cand mintea este blocata pe termene limita, grafice si cifre. Practicarea unui hobby aduce la suprafata creativitatea oamenilor. Indiferent ca este vorba despre muzica, arta, scris sau gatit, aceste activitati ajuta la dezvoltarea personala si a creativitatii. Ele stimuleaza si latura emotionala, ceea ce este important atunci cand vrei sa vii cu idei noi.

Apar perspective noi

Cel mai greu lucru atunci cand incerci sa creezi ceva nou este sa te pui in pielea utilizatorului final. Cei care au hobbyuri fac acest lucru tot timpul. O persoana care face obiecte de ceramica in timpul liber este cu gandul la rezultatul final al munzii sale. Un scriitor are mereu planul testului sau si stie de unde incepe si, mai ales, unde vrea sa ajunga. Cei care canta se gandesc mereu la ceea ce simte cel care le asculta muzica. Astfel de abilitati sunt foarte utile si intr-un mediu de business.

Creste increderea in sine

Oamenii care au hobbyuri se simt mult mai bine dupa ce pentru o ora sau chiar mai putin se dedica acestora. Au o satisfactie aparte ca fac ceva doar pentru ei, iar acest lucru se vede in atitudinea lor. Studiile arata ca activitatile creative derulate in afara locului de munca fac angajatii sa fie mult mai performanti. Nu este nevoie de mai mult de 45 de minute pe zi pentru practicarea hobbyurilor.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului